Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

30. 06. 2024. 22:51 >> 22:51

EVROPSKO PRVENSTVO

Moćna Španija pobijedila Gruziju i zakazala duel sa Njemačkom

Španija je još jednom pokazala da je najbolja ekipa na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj - u osmini finala savladana je Gruzija koja je odigrala hrabro, čak i povela, ali na kraju je ipak sve došlo na svoje - 4:1 za Špance u Kelnu.

Španija je od prvog minuta krenula da pritiska rivala, ređale su se opasne situacije ispred golmana Mamardašvilija, djelovalo je da gol Gruzije "visi u vazduhu".

Nakon toga uslijedio je totalni šok za Špance - Gruzini su 18. minutu drugi put prešli centar i poveli.

Kvarachelija je na svojoj polovini, proigrao Mikautedzea koji je uputio pas na desnu stranu za Kakabadzea, a ovaj oštro centrirao na liniju peterca, a tamo je Le Norman očajno intervenisao i poslao loptu u svoju mrežu, u pokušaju da otkloni opasnost.

Španija je i nakon primljenog gola nastavila da napada, ali ne i da stvara opasne šanse sve do 39. minuta - Vilijams je proigrao Rodrija, koji je šutirao po zemlji sa ivice šesnasterca i pogio sami ćošak za 1:1.

Od starta drugog dijela igre Španija je nastavila da napada, kružila oko gola Gruzije i veoma brzo došla do gola i preokreta - Jamal je ubacio u peterac, a lak posao imao je Fabian Ruis i glavom savladao Mamardašvilija u 51. minutu za 2:1.

Pitanje pobjednika riješeno je u 75. minutu - Niko Vilijams se lako oslobodio svog čuvara i pogodio mrežu za 3:1.

Nastavila se ofanziva Španije, pa se u strijelce upisao i Dani Olmo u 83. minutu za konačnih 4:1.

Španija će u četvrfinalu igrati sa Njemačkom 5. jula u Štutgartu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније