Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

02. 07. 2024. 08:38 >> 08:39

najava rumunija holandija

Holanđani nakon 16 godina sanjaju četrvtfinale, Rumunija za novu eru fudbala

Holandija večeras protiv Rumunije na "Alijanc areni" igra meč osmine finala Evropskog prvenstva od 18h, prenos na RTCG2 kao i na Portalu.

Holanđani već 16 godina nisu išli dalje od osmine finala na evropskim prvenstvima. Bili su eliminisani iz grupne faze 2012. godine, potom su izgubili od Češke 2021. u osmini finala, a 2016. nisu se ni kvalifikovali.

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije, Ronald Kuman upozorava:

“Moramo da pronađemo prave odgovore, jer je ulog veliki. Meč bi mogao da bude kraj za nas. To očigledno ne želimo, ali to može da se desi ako ne budemo igrali bolje.”

Holandija se nije dobro pokazala u posljednjem meču grupne faze, poražena je od Austrije (3:2).

"Lale"su svjesne da poraz od Rumunije vodi kući.

"Vodili smo duge razgovore unutar tima i svi smo na istoj strani. Jasno je da pobjeda vodi dalje a poraz kući. Ponovo sam gledao meč protiv Austrije i vidio šta bi moglo da se poboljša. Moramo da budemo sigurni da se to više ne ponovi. Rumunija je idealan protivnik da pokažemo kako treba da se radi. Takođe igraju sa dosta intenziteta. Moramo da budemo mnogo oprezniji sa loptom, a protiv Austrije to uopšte nijesmo imali.” rekao je veznja Holandije Tijani Rejnders.

Kapiten "lala" Virgil van Dijk priznao je da igrao loše protiv Austrije.

"Svi smo imali slobodan dan, uključujući i mene. Mislim da smo naučili neke stvari ii da ćemo biti bolji protiv Rumunije. Svakako da postoji pritisak, nema razlike, postojao bi i da smo pobijedili Austriju", ističe kapiten.

Sa druge strane, Rumunija ima priliku da pokrene novu eru rumunskog fudbala.

Rumunija je iz "grupe smrti" izašla kao prvoplasirana, a svakako se pamti premijerni duel u kojem su deklasirali Ukrajinu rezultatom 3:0.

"Dobro je osvrnuti se na prošlost i na sjajne trenutke našeg fudbala. Ali to je druga generacija. Sada je nova era za rumunski fudbal. Ali mi imamo svoje snage, imamo stabilnu ekipu, kako na ljudskom tako i na sportskom nivou. A cijela zemlja je iza nas i podržava nas", rekao je Jordanesku, sin nekadašnjeg trenera Angela Jordaneskua.

"Utakmica za plasman u četvrtfinale nije laka. Holandija je favorit, ima nevjerovatne igrače, tim vrijedi milijardu eura, imaju mnogo iskustva na velikim turnirima", upozorio je rumunski selektor Edvard Jordanesku.

Holanđani i Rumuni su se do sada sastajali deset puta, “oranje” su slavile osam puta, dok je po jedan duel završen neriješenim rezultatom i pobjedom Rumuna.

Holanđani su favoriti, uzimajući u obzir činjenicu da su od De Lihta i Van Dajka pa do Memfisa Depaja, Kodija Gakpa i Donijela Malena dosta kvalitetnija selekcija.

Njemac Feliks Cvajer određen je za glavnog sudiju meča između Holandije i Rumunije. Njegovi pomoćnici biće sunarodnici Štefan Lup i Marko Ahmiler, dok je UEFA za četvrtog sudiju odredila Danijela Ziberta iz Njemačke.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније