Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

03. 09. 2024. 12:02 >> 12:02
Čitaj mi:

SELEKTOR HOLANDIJE JASAN

Kuman: Bergvajn je odlaskom u Arabiju zatvorio knjigu u reprezentaciji

Mnogi fudbaleri su podlegli zovu petrodolara i zbog ogromnog novca odlučili da odu u Saudijsku Arabiju.

Na Bliski istok uglavnom idu veterani, ali ima i nekoliko drugačijih slučajeva, kao što je Gabri Veiga koji je prošlog ljeta bio na meti Mančester sitija, Liverpula, Čelsija i Napolija, ali je odabraoo Al-Ahli.

Time je izgubio poziciju u mladoj reprezentaciji Španije, a sada će zbog odlaska u Saudijsku Arabiju "platiti" i Stiven Bergvajn.

Holandski reprezentativac je nedavno iz Ajaksa otišao u Al-Itihad, a Ronald Kuman je poručio da je time sam sebi zatvorio vrata nacionalnog tima.

"U principu je to bilo to, zatvorio je knjigu u reprezentaciji", rekao je Kuman.

Selektor "oranjea" je ranije pozivao Žoržinija Vajnalduma, koji je od lani u Al-Etifaku, ali smatra da te dvije situacije ne mogu da se porede.

"Đini je otišao zbog problema koje je imao u PSŽ-u i bio je mnogo stariji u tom trenutku. U Stivenovom slučaju, ovaj korak sa 26 godina pokazuje da mu sportski motiv nije glavna stvar u životu".

Kuman je rekao da u danima pred objavljivanje spiska za utakmice sa BiH i Njemačkom u Ligi nacija nije pričao sa Bergvajnom.

"On zna kakav bi bio moj odgovor da me je pitao, zato to i nije uradio. U njegovim godinama ne bih povukao takav potez, ali moram da poštujem njegovu odluku", zaključio je Kuman.

Bivši fudbaler PSV-a, Totenhema i Ajaksa je 35 puta igrao za Holandiju i dao osam golova, a bio je starter na utakmicama Eura u Njemačkoj protiv Rumunije i Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније