Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Video

09. 07. 2024. 23:52 >> 23:52
Čitaj mi:

"CRVENA FURIJA" PRVI FINALISTA

VIDEO I FOTO: Španski vjetar oduvao Francusku

Kada je Luis Enrike otišao poslije poraza od Maroka u osmini finala Mundijala u Kataru, Fudbalski savez Španije je povukao neočekivan potez - za selektora je postavio Luisa de la Fuentea, čovjeka koji je činio čuda sa mlađim selekcijama.

Prvak Evrope sa omladinskom i mladom reprezentacijom, te olimpijski vicešampion iz Tokija, ne samo da je probudio uspavanog giganta, već je stvorio ekipu koja igra možda i bolje nego ona koja je krajem prve i početkom druge decenije XXI vijeka harala planetom.

Španija je na Euru u Njemačkoj nanizala šest pobjeda, uz gol-razliku 13:3, a večeras je stigla do finala pobjedom nad Francuskom 2:1.

Lamin Jamal, koji dan prije finala u Berlinu slavi 17. rođendan, oborio je rekord Pelea kao najmlađi igrač u polufinalima velikih takmičenja, a u 21. minutu je postao je najmlađi strijelac u istoriji evropskih prvenstava i poništio vođstvo koje je "trikolorima" donio Randal Kolo-Muani.

Samo četiri minuta kasnije na scenu je stupio Dani Olmo, majstorijom izbacio Orelijena Čuamenija, a onda uz pomoć Žila Kundea pogodio za 2:1. Time je podsjetio na majstoriju protiv Bajerna u finalu Superkupa Njemačke prošlog avgusta, kada je Bajernu dao sva tri gola u pobjedi Lajpciga.

Pogledajte snimak meča i foto-galeriju agencija Beta i AP Photo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније