Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stadioni

11. 06. 2024. 18:51 >> 18:51
Čitaj mi:

GELZENKIRHEN

Šalke arena

Šalke arena ili zvanično Feltins arena je jedan od najmodernijih stadiona u Njemačkoj, takođe jedan od najmlađih budući da je zvanično otvoren 2001. godine.

Stadion predstavlja tehnološko savršenstvo, sa pokretnim krovom, kao i pokretnim terenom koji može za svega par sati da promjeni kompletnu površinu kao i da se rotira. Po tom dosta podsjeća na japanski "Saporo" stadion.

Kao posljednje čudo arhitekture i tehnike, dobio je priliku da organizuje 2004. godine finale Lige šampiona u kojem je Porto predvođen Žozeom Murinjom osvojio pobjedom nad Monakom 3:0.

Samo dvije godine kasnije na Mundijalu, pet utakmica se igralo na "Šalke areni", a ostaje u ružnom sjećanju bivše državne zajednice Srbije i Crne Gore, jer su na njemu doživjeli katastrofu od Argenitine i izgubili sa 6:0.

Rekord "Šalke arene" desio se 7. maja 2010. godine kada je utakmici između Njemačke i SAD prisustvovalo 77.803 gledalaca, uz jedni bitnu napomenu - radilo se o hokejaškoj utakmici.

Taj meč u kojem su Njemci slavili 2:1, je jedno vrijeme bio i svjetski rekord kada su u pitanju hokejaške utakmice (u međuvremenu i SAD su se organizovali mečevi na stadinima na kojima se igra koledž američki fudbal).

Takođe kao i ostali stadioni, i ovaj se koristi i za potrebe koncerata, a na njemu su nastupali, Red Hot Čili Pepersi, Sistem of a Daun, Metalika, Rolingstonsi, U2, Ramštajn...

Sve utakmice koje se igraju na Šalke Areni:

16. jun od 21 h: Srbija-Engleska

20. jun od 21 h: Španija-Italija

26. jun od 21 h: Gruzija-Portugal

30. jun od 18 h: Utakmica osmine finala

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније