Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Mina [ R.B. ]

25. 08. 2024. 20:09 >> 20:09

RANJENO 37 LJUDI

U ruskim napadima na Ukrajinu poginule četiri osobe

Rusija je izvela napade na sjever, istok i jug Ukrajine, u kojima su poginule najmanje četiri osobe, a ranjeno 37 ljudi, saopštile su danas ukrajinske vojne i lokalne vlasti.

Noćni napadi bili su usmjereni na ukrajinske regije Černihiv, Sumi, Harkov i Donjeck, navele su ukrajinske vazduhoplovne snage na Telegramu.

Rusija je napala ukrajinske pogranične regije, a Kijev je rekao da je njen iznenadni upad ranije ovog mjeseca u rusku regiju Kursk imao za cilj da spriječi sposobnost Moskve da izvede takve napade, prenosi Rojters.

"Većina projektila nije stigla do svojih ciljeva", saopštile su vazduhoplovne snage.

U raketnom napadu na sjeverni region Sumi poginula je jedna osoba, a ranjeno je najmanje 16, uključujući troje djece, objavile su lokalne vlasti na Telegramu.

Oleh Sinehubov, guverner regije Harkov na istoku, objavio je da je najmanje 13 ljudi povrijeđeno u ruskim napadima, uključujući i četvorogodišnje dijete.

Ihor Terehov, gradonačelnik grada Harkova, rekao je da je u gradu oštećen gasovod i da su najmanje dvije kuće uništene, a deset oštećeno.

Ruski napadi su se nastavili tokom cijelog dana u južnom regionu Hersona, a ubijena je jedna osoba i ranjeno šest, kazao je načelnik gradske vojne uprave, Roman Mročko.

Regionalni tužioci u regiji Sumi rekli su da je danas popodne u vazdušnom bombaškom napadu pogođeno stambeno naselje u selu Svesa i da su ubijene dvije osobe i ranjene još dvije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније