Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Beta/M.L.B.

28. 06. 2024. 18:11 >> 18:07

PREMIJER NAJAVIO

Ukrajini od partnera 60 milijardi dolara godišnje u naredne četiri godine

Ukrajinski premijer Denis Šmigalj izjavio je danas da će Kijev od partnera u naredne četiri godine dobiti 60 milijardi dolara vojne pomoći godišnje.

To je predviđeno u 20 bezbjednosnih sporazuma koje je Kijev potpisao sa partnerima.

Kijev se u velikoj mjeri oslanja na vojnu podršku partnera u odbrani od ruske invazije koja traje već 28 mjeseci, prenosi Rojters.

Kroz sporazume, uključujući one sa EU i SAD, obećana je dugoročna vojna i druga pomoć i obavezuju se potpisnici da će se održati hitne konsultacije kako bi bila donijeta odluka o narednim koracima u slučaju novog ruskog napada nakon što se sadašnji sukob završi.

"Prema ovim sporazumima, u naredne četiri godine, naši partneri planiraju da obezbijede Ukrajini ukupnu vojnu podršku u vrijednosti od 60 milijardi dolara godišnje", rekao je Šmigalj tokom sastanka vlade.

Sporazumi se sklapaju bilateralno i svi su različiti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније