Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

RTS.rs

27. 05. 2024. 07:17 >> 07:18
Čitaj mi:

RAT U UKRAJINI

Rusija: Napad ukrajinskih dronova, poginuo vatrogasac

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je svjetske lidere da učestvuju u na mirovnom samitu o Ukrajini u Švajcarskoj. SAD potvrdile da će učestvovati na samitu. Nastavljaju se udari s obje strane. U napadu ukrajinskog drona na rusku Orlovsku oblast poginuo vatrogasac, troje ranjenih, saopštile su regionalne vlasti.

Rusija: Napad dronova u Orlovskoj oblasti, jedan poginuo

Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene u napadu ukrajinske bespilotne letjelice na rusku Orlovsku oblast, saopštio je regionalni guverner Andrej Kličkov na Telegramu.
Kličkov je rekao da se dron srušio na benzinsku pumpu, oštetivši je, dok je drugi na isto mjesto pao kasnije i ubio vatrogasca.

Najteže borbe vode se na istoku zemlje.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski posjetio je Harkov odakle se obratio svjetskim liderima. Poručio je da Rusija okuplja još jednu grupu trupa u blizini granice i da se sprema za novi pokušaj ofanzive.

Zelenski je pozvao svjetske lidere da prisustvuju mirovnom samitu o Ukrajini koji će se sredinom juna održati u Švajcarskoj. Američki zvaničnik je potvrdio da će SAD prisustvovati samitu.

Nastavljeni su udari sa obje strane. Ruske snage gađale su Kijev i Herson, dok je ukrajinska vojska granatirala istok zemlje koji je pod kontrolom Moskve, a ruska vojska tvrdi da je uništila ukrajinske dronove nad teritorijom Rusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније