Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

12. 07. 2024. 08:41 >> 08:41

Turski predsjednik

Erdogan upozorio na opasnost 'direktnog sukoba' NATO i Rusije i apelovao na diplmatsko rješenje

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, koji je upozorio na "direktan sukob" NATO i Rusije, izjavio je povodom konflikta u Ukrajini da bi diplomatija trebalo da bude opcija na stolu.

"Iskreno sam rekao da Alijansi nikada ne bi trebalo da bude dozvoljeno da učestvuje u ratu u Ukrajini", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare poslije samita NATO.

Erdogan je rekao da Turska, rijetka članica NATO koja se nije pridružila sankcijama protiv Rusije, podržava "teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine".

Ali on je "takođe naglasio da ne treba isključiti diplomatiju i da pregovori ne moraju značiti kapitulaciju".

Članice NATO su na samitu u Vašingtonu odlučile da pojačaju pomoć Kijevu slanjem borbenih aviona i sistema PVO. Samitu je prisustvovao i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније