Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

18. 07. 2024. 21:33 >> 21:34
Čitaj mi:

JOVANOVIĆ SAOPŠTIO

PES nije došao na sastanak o formiranju vlasti u Budvi

Predstavnici budvanskog Pokreta Evropa sad (PES) nisu večeras došli na sastanak o formiranju vlast u Budvi.

Predstavnike PES-a na sastanak su pozvali lideri tri liste liste “Budva naš grad”, “Čist izbor - SDP, SD, LP i građani” i “URA - dr Dritan Abazović - Drugačije”, Nikola Jovanović, Petar Odžić i Blažo Rađenović.

Sastanku su, ispred Demokrata, prisustvovali Đorđe Zenović i Dragana Kažanegra Stanišić.

Nosilac liste "Budva našgrad" Nikola Jovanović saopštio je da su večeras imali konstruktivan razgovor sa predstavnicima izborne liste Demokrata.

Naveo je da je konstatovano da među njima postoji politička volja za konstituisanje lokalne vlasti.

"S obzirom da su sastanku prisustvovali predstavnici petnaest odbornika i da nedostaju potencijalna dva odbornika PES za formiranje vlasti, jasno je da ovaj politički subjekt preuzima odgovornost za dalja politička dešavanja u Budvi. Smatramo da bi eventualno ponavljanje izbora značajno ugrozilo realizaciju turističke sezone koja ima refleksije na lokalni i državni budžet i time bi najveću štetu imali građani Budve i Crne Gore", dodao je on. 

Jovanović je takođe kazao da se Budva i lokalna uprava se nalaze u delikatnom političkom momentu i da su važne odluke na čekanju zbog konstituisanja vlasti.

"Imajući u vidu da je PES kao najveći konstituent državne vlasti inicirao uvođenje prinudne uprave što je rezultiralo raspisivanjem lokalnih izbora, smatramo da PES kao subjekt čija dva odbornika nedostaju za konstituisanje vlasti ima posebnu i dodatnu odgovornost da zbog građane Budve prihvati poziv predstavnika 15 odbornika i da u najkraćem roku uspostavimo lokalnu vlast", zaključio je Jovanović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније