Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J.

29. 06. 2024. 17:36 >> 17:36

ZELENSKI

"Ukrajina izgubila 80 odsto kapaciteta energije termoelektrana"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je zbog ruskih napada njegova zemlja izgubila oko 80 odsto kapaciteta energije iz termoelektrana i trećinu energije iz hidroelektrana.

„Zato stalno podsjećamo sve naše partnere: samo dovoljna količina visokokvalitetnih sistema PVO, samo dovoljna odlučnost svijeta u cjelini može da zaustavi ruski teror“, rekao je Zelenski.

Kijev je takođe uzvratio Rusiji sopstvenim vazdušnim napadima, takođe često ciljajući energetsku infrastrukturu.

Najmanje jedna osoba je poginula, a 12 je povrijeđeno u Dnjepru, nakon što su ruski udari uništili gornja četiri sprata stambene zgrade u petak uveče, rekao je regionalni šef Serhij Lisak.

Napadi su uslijedili dok Rusija pokušava da iscrpi ukrajinske resurse, često gađajući energetske objekte i drugu vitalnu infrastrukturu.

Lisak je rekao da je napad u Dnjepru pokazao da je Ukrajini potrebno više sistema protivvazdušne odbrane. Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su u subotu da su tokom noći oborile 10 ruskih dronova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније