Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

01. 07. 2024. 19:51 >> 19:53

REAGOVANJE UDRUŽENJA

Za pravnike rješenje oko zakona o državljanstvu nisu prihvatljiva

Udruženje pravnika Crne Gore pozdravilo je javno saopštene stavove Vlade, tj. demanti u vezi sa najavama ustavnih promjena i izmjena sistemskog zakona kojim se uređuje pitanje crnogorskog državljanstva.

Podsjetimo, premijer Milojko Spajić saopštio je danas da Vlada nije raspravljala o izmjeni Zakona o državljanstvu, niti je počela proceduru izmjena.

On je takođe poručio da Pokret Evropa sad kao dio parlamentarne većine, nikada neće podržati nijedno rješenje suprotno Ustavu.

"Kompletnost predmetne materije i nepostojanje neophodne stručne i uporedno-pravne analize nalaže da se akteri političkog i javnog života suzdrže od tretiranja ovog pitanja na način koji izaziva konfuziju i devastaciju ozbiljnog i odgovornog pristupa", poručuju iz Udruženja pravnika. 

Ponovili su da "ranije ponuđena rješenja nijesu ustavno prihvatljiva.

"Stav da se "bilateralnim sporazumom mijenja Ustav" je nonses koji ne zavređuje ozbiljniji komentar", zaključeno je u reagovanju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније