Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ The Times of Israel ]

17. 06. 2024. 10:39 >> 10:51
Čitaj mi:

IZRAELSKI MEDIJI JAVLJAJU

Netanjahu rekao ministrima da raspušta ratni kabinet

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je sinoć bezbjednosnom kabinetu da je ratni kabinet, mali forum stvoren 11. oktobra za upravljanje kampanjama protiv Hamasa i Hezbolaha, zvanično raspušten, prema izvještajima na hebrejskom jeziku, prenosi "The Times of Israel".

Predsjednik stranke Nacionalno jedinstvo Beni Gantc, jedan od tri člana kabineta, prošle nedjelje je prekinuo koaliciju, vodeći sa sobom Gadija Ajzenkota, jednog od tri posmatrača ratne vlade.

Raspuštanje je bilo očekivano, pošto je krajnje desničarski ministar za nacionalnu bezbjednost Itamar Ben Gvir lobirao da bude dodat na forum.

Očekuje se da će Netanjahu donositi kritične odluke o ratu tokom malih ad hoc sastanaka bez Bena Gvira, dok će tražiti konačno odobrenje od šireg bezbjednosnog kabineta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније