Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Agencije ]

23. 06. 2024. 14:31 >> 14:33
Čitaj mi:

IZRAELSKI PREMIJER

Netanjahu se požalio: Amerika nam je smanjila isporuke oružja

SAD su dramatično smanjile isporuke oružja i municije Izraelu u njegovom ratu protiv Hamasa, potvrdio je Benjamin Netanjahu, premijer te države.

"Nedjeljama smo tražili od naših američkih prijatelja da ubrzaju isporuke. Tražili smo to iznova i iznova. Tražili smo to na najvišim nivoima, i na svim nivoima, i želim da istaknem tražili smo to i u privatnim razgovorima. Dobili smo razna objašnjenja, ali jedno nismo dobili: osnovna situacija se nije promijenila", dodao je Netanjahu.

On je rekao da su od početka rata do prije nekoliko mjeseci SAD stalno pružale njegovoj zemlji i duhovnu i materijalnu podršku i u pogledu sredstava za odbranu i sredstava za napade.

Netanjahuovi najnoviji komentari uslijedili su u trenutku kada je izraelski ministar odbrane Joav Galant odletio u Vašington na razgovore o ratu u Gazi.

Bijela kuća je izrazila frustraciju zbog sve većeg broja poginulih civila u Gazi. Prema podacima palestinskih vlasti koje kontroliše Hamas, više od 37.000 Palestinaca je ubijeno od 7. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније