Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Fonet ]

30. 04. 2024. 11:31 >> 11:31
1
Čitaj mi:

NJUJORK

Studenti u SAD zauzeli zgradu univerziteta, palestinsku zastavu istakli

Desetine demonstranata zauzele su zgradu na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku zabarikadirali ulaze i istakli palestinsku zastavu kroz prozor, u posljednjoj eskalaciji demonstracija protiv rata između Izraela i Hamasa koje su se proširile na univerzitetske kampuse širom Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Asošijejted pres (AP).

Kako navodi AP, na video snimcima, koji se šire društvenim mrežama, vide se demonstranti u kampusu na Menhetnu kako ispred Hamilton Hola postavljaju namještaj i metalne barikade ispred te zgrade, jedne od nekoliko koje su bile „okupirane“ i tokom protesta za građanska prava i protiv rata u Vijetnamu 1968. godine.

Organizatori protesta su u objavi na Instagramu nešto poslije ponoći (po američkom vremenu) pozivali ljude da zaštite logor i pridruže im se u Hamilton holu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније