Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

01. 07. 2024. 16:05 >> 16:15

dANJEL ŽIVKOVIĆ

"Naš odnos prema premijeru i svima koji pokušavaju da ponize institucije će biti ovakav"

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je da je taj poslanički klub poslao poruku da više nema nepoštovanja niti će to dozvoljavati.

"Ovo je mjera prema nevaspitanom ponašanju, prema poniženju Skupštine i građana. Današnje prekidanje sjednice i nedozvoljavanjen premijeru jasan je odgovor prema ponižavanju", rekao je Živković.

Premijerski sat, na kojem je predsjednik Vlade Milojko Spajić trebao da odgovara na pitanja poslanika, nije održan jer su to spriječili poslanici DPS-a.

"Naš odnos prema premijeru i svima koji pokušavaju da ponize institucije će biti ovakav. Pokazali smo konstruktivnost kroz izglasavanje IBAR zakona, ali kad neko ponižava institucije, odgovor će biti ovakav, zavisno od situacije. DPS će nastaviti sa današnjim zasijedanjem. Ne gubimo osjećaj za ono što je interes Crne gore", kazao je Živković.

Odgovarajući na navode predsjednika GP URA Dritana Abazovića da je Spajić pobjegao sa premijerskog sata uz pomoć DPS-a, Živković je rekao da ih ne treba komentarisati te da se radi o "blizancima", pišu Vijesti.

"Taj dupli pas postoji između URA i PES-a jer oni žele da se održi premijerski sat", poručio je Živković.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić je, odgovarajući na pitanje da li je on na WhatsApp-u tražio da se sjednica odloži za ponedeljak, kazao da je prije desetak dana rekao da bi bilo dobro zbog građana da premijerski sat bude u ponedeljak, a ne u subotu, ali da taj predlog nije prihvaćen.

"Par dana nakon toga, poslat je saziv za subotu i dostavljena su pitanja za premijerski sat. Takva inicijativa je postojala, ali je odbijena od parlamentarne većine", poručio je on i dodao da je prva obmana Spajića rečenica da je u Briselu, a kad ona nije prošla, sjetio se ove poruke.

Nikolić je pitao i da li je je pristojno da vas neko u 23 časa obavještava da se neće pojaviti.

On je podsjetio da je Spajić "obmanuo javnost kad je rekao da nema dvojno državljanstvo", te da neko ko "obmane jednom, ponovo će ".

"Građani ne zaslužuju ovakvu Vladu i premijera i strahota je što ljudi poput njih imaju neku funkciju", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније