Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

03. 07. 2024. 14:35 >> 14:35

Vuković

Za građane 900 eura po kvadratu ukoliko poslanici podrže naše zakonsko rješenje

Ako predlog Zakona o osnivanju Fonda "Stan za sve" sjutra dobije podršku ostalih poslanika, građani će moći da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom, istakla je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković.

Oa je dodala da će poslanici sjutra na Odboru za turizam, prostorno planiranje i ekologiju i Odboru za ekonomiju, finansije i budžet raspravljati o predloženom zakonskom rješenju.

Ona je istakla da očekuje podršku svih poslanika i da od njih zavisi da li će građani svoje stambeno pitanje moći da riješe po veoma povoljnijim uslovima u odnosu na one koji su trenutno na tržištu.

Vuković je podsjetila da je URA obećala građanima da će pripremiti i staviti u skupštinsku proceduru zakonsko rješenje.

"Prosječna cijena kvadrata stana u Crnoj Gori u ovom trenutku iznosi 1.800 eura, a svjedoci smo da je ona u pojedinim gradovima i značajno veća, a građani bi preko Fonda "Stan za sve" plaćali samo cijenu izgradnje, odnosno 900 eura po metru kvadratnom. Stan od 60 metara kvadratnih trenutno košta po prosječnim cijenama gotovo 110 hiljada eura, dok bi preko Fonda "STAN ZA SVE" ta cijena iznosila 54.000 eura, što je duplo manje", zaključila je Vuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније