Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 06. 2024. 16:51 >> 17:20
5
Čitaj mi:

REAGOVANJE POSLANICE PES-A

Nedović: Živkoviću, čega se plašiš i kome prijetiš?

DPS je konačno pokazao svoje pravo lice na vidjelo, prijete i dijele lekcije o poštenju, reagovala je poslanica Pokreta Evropa sad na na izjavu predsjednika DPS-a Danijela Živkovića, da će, ukoliko se uhapsi bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, odgovor biti radikalan.

"Ko se to predstavlja kao novi, mlad, čisti i evropski lider? Kakav je to lider i patriota spreman da pogazi Ustav i Zakon onoga momenta kada ožive institucije Sistema? Konačno družina pokazuje pravo lice kada istina treba da izađe na vidjelo, blijede sada njihove floskule o evropskoj i građanskoj državi, a oživljavaju o mafijaškoj i korupcijonaškoj. Čega si se uplašio Živkoviću i kome prijetiš?", upitala je Nedović. 

Poručila je da u Crnoj Gori nema više političkih pritisaka i ucjena, a ni straha da li će pravda biti dostižna.

"Ne postoji više instrumentalizovano pravosuđe i revanšizam, predugo je trajalo i neće ostati nekažnjeno. Dok se u strahu batrgate, pokazujete li vi to put do glave jer su pipci hobotnice pokidani? Dijelite lekcije o časti i poštenju "istorijskih ličnosti" i "veljih patriota " što su nas u crno zavili na sve strane. Zarobili sve institucije, dijelili selektivno pravdu i bili iznad zakona, i sad vi nama držite lekcije? Koliko ste u panici opet prijetite kao i vaš vječiti vođa, pa ni to nije malo nego hoćete da posijete strah u momentu kad vladavina prava ulazi na Velika vrata", dodala je ona. 

Prema njenim riječima, IBAR je završeno poglavlje i to je novi početak u državi, a za "DPS a očigledno kraj". 

"Čim ovako očajne vapaje širite, bez imalo samopoštovanja", kazala je ona. 

 

Živkoviću je poručila da nijedan pojedinac i partija ne može biti jači od države.

"Ovakve poruke Živkovića izuzetno su opasne i predstavljaju pritisak na tužilastvo. Glavni specijalni tužilac već neko vrijeme je žrtva negativne kampanje od strane pojedinaca, koji pokušavaju da ga etiketiraju i degradiraju, a sve u namjeri da zaustave sprovođenje pravde u Crnoj Gori. Jedino što je ispravno je da svi zajedno podržimo rad institucija sistema u cilju totalnog iskorjenjivanja korupcije i kriminala, kako bi generacijama koje dolaze ostavili dobar zalog za budućnost", istakla je Nedović. 

Tvrdi da ovo nije prvi put da neko iz DPS-a prijeti radikalizacijom.

"Podsjetiću i da je bivši predsjednik Milo Đukanović svojevremeno pozivao da se Crna Gora brani i iz šume, dok je nedavno pozivao i na krvnu osvetu. Oni koji su devedesetih “zamrzjeli šah zbog šahovnice”, a poslije glumili da teže evropskim vrijednostima, dok su punili svoje džepove i doveli građane na ivicu egzistencije – hoće opet taj scenario. Toga filma vise gledati nećete", zaključila je Nedović. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније