Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 06. 2024. 18:22 >> 18:33
Čitaj mi:

ODLUKA NA SJEDNICI

Vlada ukinula obavezne vize za državljane Saudijske Arabije

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

Kako je saopšteno iz Vlade, odlukom se državljanima Kraljevine Saudijske Arabije omogućuje da od 13. juna do 31. oktobra mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana, sa važećom putnom ispravom, bez vize.

"Odluka o privremenoj viznoj liberalizaciji za državljane Kraljevine Saudijske Arabije prvi put je donesena 2022. godine, u toku ljetnje turističke sezone, a u cilju privlačenja turista iz Kraljevine Saudijske Arabije, podrške turističkoj sezoni i snaženju veza i saradnje između dviju zemalja. Na ruti Rijad – Podgorica tokom 2023. godine prevezeno je 11.390 putnika", piše u saopštenju. 

Prema procjeni koju je izradilo Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, vizna liberalizacija je od značaja pri odabiru turističke destinacije.

"Otvaranje tržišta Kraljevine Saudijske Arabije generisalo bi prihode od značaja za crnogorsku ekonomiju, naročito u turizmu", zaključuju iz Vlade. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније