Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Sanja Tomović

22. 10. 2024. 14:00 >> 14:01
2
Čitaj mi:

Aktivisti GI "Sačuvajmo Sinjajevinu"

Zaustavili radove na Sinjajevini, tvrde da se radi o neregularnim aktivnostima

Aktivisti građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" danas su uspješno zaustavili radove na planini Sinjajevini, navodeći da se radi o neregularnim aktivnostima na prostoru koji, prema njihovim riječima, treba da da bude zaštićen i proglašen Parkom prirode.

Aktivista GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" Novak Tomović, za Portal RTCG je kazao da su došli iz "organizacije za ispitivanje vjetrova".

"Mi smo prekinuli radove i nijesmo dozvolili da se radi na zaštićenoj planini", naveo je on.

Tomović je dodao da radovi nijesu prijavljeni ni opštini Mojkovac, niti su građani bili obaviješteni o planiranim zahvatima.

"Oni su pokazali dokument koji je izdalo Ministarstvo kapitalnih investicija prošle godine, sa rokom žalbe od 20 dana, ali to nije bilo dovoljno, radovi nijesu bili prijavljeni lokalnim vlastima", naveo je on.

Na lice mjesta stigla je komunalna policija, koja je, prema riječima Tomovića, identifikovala firmu koja je izvodila radove. Međutim, aktivisti su insistirali da se aktivnosti obustave dok se ne ispita pravna osnova za izvođenje radova u ovom zaštićenom području.

Sinjajevina, kao jedno od najljepših i najnetaknutijih prirodnih područja Crne Gore, već neko vrijeme je u centru pažnje ekoloških organizacija i lokalnih zajednica, koje se zalažu za njeno očuvanje i zaštitu od potencijalnih industrijskih projekata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније