Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ RTS ]

25. 10. 2024. 21:30 >> 21:30
Čitaj mi:

vojno krilo saopštilo

Radnička partija Kurdistana preuzela odgovornost za teroristički napad u Ankari

Radnička partija Kurdistana (PKK) je preuzela odgovornost za teroristički napad u Ankari, u kojem je ubijeno pet osoba, a povrijeđeno 20.

U saopštenju vojnog krila PKK navodi se da su napad na prostorije vazduhoplovne i odbrambene kompanije TUSAS izvela dva člana takozvanog ''Besmrtnog bataljona" kao odgovor na turske ''masakre" i druge operacije u kurdskim regionima, prenosi AP.

Muškarac i žena su u srijedu upali u prostorije TUSAS-a na periferiji Ankare, podmetnuvši eksploziv i otvorivši vatru.

Žena napadač oduzela je sebi život detonirajući eksplozivnu napravu nakon što je povrijeđena u razmjeni vatre na ulazu u kompleks, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Dodao je da je napadač bacio ručne bombe na snage bezbjednosti koje su se približavale, a zatim je detonirao eksplozivnu napravu u toaletu obližnje zgrade "shvativši da nema izlaza".

Turska je prethodno za napad okrivila PKK i odmah pokrenula seriju vazdušnih udara na lokacije i objekte za koje se sumnja da ih ta militantna grupa koristi u sjevernom Iraku ili u severnoj Siriji.

"Saznanja idu u pravcu da je teroristički napad na kompaniju TUSAS izveden nakon infiltracije terorista iz Sirije", rekao je ranije danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније