Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

S.T.

02. 10. 2024. 07:11 >> 07:10
Čitaj mi:

MOJKOVAC

Suše problem na katunima, Opština obećava pomoć

Ogromne suše tokom avgusta i septembra stvaraju probleme poljoprivrednicima na katunima na mojkovačkoj strani Bjelasice. Problem je složeniji i iz razloga što je sve više turista zainteresovano za taj kraj. Iz Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i ruralni razvoj Opštine obećavaju da će napraviti lokvu kako bi domaćini mogli da poje stoku.

Poljoprivrednik Saša Pandurica koji boravi od maja do kraja oktobra na mojkovačkoj strani Bjelasice na Žarskom katunu kaže da mu je najveći problem pojilo za stoku, jer su suše ogromne.

“Nekada je ovdje postojala bijela lokva, ali voda se izgubila, negdje ponire. Infrstruktura je jako loša, teško se dolazi i terenskim vozilom do nas. Pa, ovim putem apelujem da nam nadležni nekako pomognu i olakšaju život seljaka u ovo dijelu planine. Tu bi bilo još tri katuna da to koriste", kaže za Portal RTCG  Pandurica.  

Panduricu su posjetili iz Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i ruralni razvoj opštine Mojkovac.

"Problem je nestašica vode. Nekada je bila ovdje lokva, ali zemljište je propusno i sad planiramo da u saradnji sa nadležnim ministarstvom i sa ljudima koji su na ovim katunima, napravimo lokvu, da se kupi folija kako bi se voda zadržala da bi ljudi mogli u ljetnjim mjesecima da napoje stoku", kaže savjetnik za vodoprivedu Miroslav Medojević.

Poseban problem predstavljaju avgust i septembar, kada ima manje atmosferskih padavina, ističu sagovornici Portala RTCG.

Ipak naglašavaju da uprkos problemima s vodom, turisti rado posjećuju ovaj kraj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније