Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

25. 10. 2024. 10:25 >> 11:04
1
Čitaj mi:

bivša ministarka odbrane

Injac: Nije prvi put da se plasiraju priče o mom angažmanu

Bivša ministarka odbrane Olivera Injac odgovarajući na medijske navode da je kandidatkinja za zamjenicu generalnog sekretara NATO-a Marka Rutea, u izjavi za Portal RTCG saopštila je da to nije prvi put da se plasiraju medijske priče o potencijalnom angažmanu, ali da bi komentarisanje istih bilo kršenje procedura Alijanse.

"Nažalost, ne mogu da komentarišem ništa po ovom pitanju iz dva razloga. Prvo, jer nije prvi put da se plasiraju priče o mom mogućem narednom angažmanu, a drugo, kada bi to i bio slučaj, bilo bi protivno procedurama Alijanse da kandidati komentarišu ili daju izjave za medije", istakla je Injac.

Mark Rute stupio je na dužnost generalnog sekretara  1. oktobra umjesto Jensa Stoltenberga.

Dosadašnji zamjenik generalnog sekreatar Mirčea Džoana podnio je ostavku u septembru, a za v. d. zamjenika sekretara Stoltenberg je imenovao njemačkog diplomatu Borisa Rugea.

Ovo je značajno za državu članicu, kada dobiju tako visoko poziciju u NATO, i Crna Gora do sada nije dobila takvu priliku. Od zemalja iz regiona, Hrvatska je imala pomoćnika generalnog sekretara za javnu diplomatiju u periodu 2011-2014, a tu dužnost je obavljala Kolinda Grabar Kitarović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније