Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

28. 06. 2024. 18:00 >> 18:13

6 u 6

Vijesti koje su obilježile dan: Rasprava o Rezoluciji o Jasenovcu

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 28. jun.

Na dnevnom redu današnje sjednice parlamenta je Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koji su potpisala 43 poslanika parlamentarne većine.

Vlada Crne Gore je danas, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se zadužuje Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore da uplati pet miliona eura Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" A.D. Igalo.

Demokrate su apelovale na Džozefa Bajdena da odustane od kandidature za reizbor nakon "nesigurnog" nastupa u predsjedničkoj debati sa Donaldom Trampom koji je ponovo podstakao zabrinutost o godinama predsjednika i njegovoj sposobnosti za funkciju, piše danas Fajnenšel tajms (FT).

Kompanija Monteput je izabrala zakupca nepokretnosti za izgradnju prve benzinske stanice sa pratećim sadržajima na auto-putu Bar-Boljare. Na javni poziv je pristigla jedna ponuda - kompanije „Jugopetrol'' a.d. Podgorica, koja je ocijenjenja kao ispravna i u skladu sa kriterijumima tenderskog postupka.

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice, ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijeno jemstvo i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Crna Gora je nastup na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina u Sjevernoj Makedoniji završila na 12. mjestu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније