Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

02. 09. 2024. 18:12 >> 20:14
Čitaj mi:

POI

Prva medalja za Crnu Goru u Parizu: Radović osigurao bronzu

Crna Gora ima medalju sa Paraolimpijskih igara u Parizu, momak od kojeg se to i očekivalo, stonoteniser Filip Radović osigurao je bronzano odličje - u četvrfinalu je bio bolji od Čileanaca Manuela Ečavegurena 3:0 (11:6, 11:5, 13:11).

Radović je rutinski prva dva seta riješio u svoju korist, prepustivši protivniku šest u prvom i pet u drugom setu.

U trećem je Čileanac zaigrao bolje, imao 7:4, ali je Filip uspio da se totalno vrati i preokrene taj dio igre koji je dobio sa 13:11.

Radović je kao drugoplasirani igrač na Svjetskoj rang listi bio slobodan u osmini finala, uoči ovog meča bio je apsolutni favorti, a to je opravdao i na terenu.

Rival u borbi za finale biće mu četvrti na rang listi kategorije S10, Kinez Lian Hao, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Poljaka Igora Mištala 3:1, taj meč je u utorak.

Radović već ima jednu bronzu sa Paraolimijskih igara - bio je treći i prije tri godine u Tokiju.

Ima i četiri pojedinačna evropska odličja - srebrni je bio u Helsingborgu 2019. i Šefildu 2023, a bronzani u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. godine.

Ima i ekipnu bronzu iz Helsingborga, sa Lukom Bakićem i Dejanom Bašanovićem.

Drugi naš predstavnik u ovom sportu u Parizu, Luka Bakić eliminsan je u osmini finala. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније