Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Milan Jovanović

03. 09. 2024. 11:05 >> 11:05
Čitaj mi:

POI u Parizu

Radović za dopunjeno izdanje istorije

Stonoteniser Filip Radović sastaće se u 17 sati sa Kinezom Lianom Haom u polufinalu Paraolimpijskih igara. Pobjedom u četvrtfinalu nad Čileancem Manuelom Ečavegurenom 3:0 odbranjena je bronzana medalja iz Tokija.

Radović se rijetko vraća bez uspjeha sa velikih takmičenja. Postalo je pravilo da su odličja sa kontinentalnih šampionata obavezna – četiri medalje u pojedinačnoj i jedna u ekipnoj konkurenciji.

U vitrini njegovih znamenja naći će se druga sa Paraolimpijskih igara.Radović se rijetko vraća bez uspjeha sa velikih takmičenja. Postalo je pravilo da su odličja sa kontinentalnih šampionata obavezna – četiri medalje u pojedinačnoj i jedna u ekipnoj konkurenciji.

U vitrini njegovih znamenja naći će se druga sa Paraolimpijskih igara. Naš reprezentativac izborio se sinoć sa pritiskom i barijerom prvog, ujedno, odlučujućeg duela za plasman na pobjedničko postolje.

Igra u prva dva seta bila je, praktično, perfektna, te zrela i mudra (11:6, 11:5).

Rivalu, desetom na svjetskoj rang listi, nije dozvolio ni da „osjeti“ sto, iako je Čileanac, za razliku od Radovića, koji je bio slobodan u prvom kolu, počeo nadmetanje od osmine finala. Cetinjanin je u trećem setu pokazao i mentalnu snagu, spasio set loptu i na razliku 13:11 zakazao susret za finale sa Kinezom Lianom Haom.  

„Opet sam pokazao da mogu da igram svoj najbolji stoni tenis u najtežim trenucima. To me raduje za buduće mečeve. U polufinalu je dosta teži protivnik. Biće potrebna još bolja igra. Probio sam led i nadam se da ću nastaviti u dobrom ritmu i mislim da mogu da pobijedim u tom meču“, kazao je Radović uoči meča sa trenutno četvrtim igračem u klasi S10, kojeg je savladao na prethodnim Igrama u grupnoj fazi.

Nova stranica crnogorskog paraolimpijskog sporta je ispisana. Danas može da dobije dopunjeno izdanje i to protiv predstavnika, vjerovatno, kolijevke stonog tenisa. 

Drugi polufinalni duel, takođe, od 17 sati doprinijeće da dvorana u Parizu ponovo bude ispunjena, jer će se u reprizi finala iz Tokija sastati domaći reprezentativac, Bohas i neprikosnoveni Poljak Čojnovski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније