Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 09. 2024. 18:27 >> 18:27

NAJBOLJI NA TRŽIŠTU

Velika imena koja su i dalje bez kluba: Joveta, Rabio, Humels...

Fudbalska ljetnja pijaca je zatvorena, nema više trgovine između klubova, ali i dalje je moguće dovesti igrače koji su trenutno slobodni, odnoso kojima je ugovor istekao a nisu još pronašli novi angažman.

Kada se pogleda lista fudbalera ima nekoliko zvučnih imena.

Sigurno da je najzvučnije za naše prilike ime našeg kapitena Stevana Jovetića, koji nakon što je osvojio Ligu konferencija sa Olimpijakosom, postao slobodan igrač i dalje nema angažman.

Popularni Joveta je trenirao sa ekipom Budućnosti, a navijači "plavo-bijelih" se nadaju da će slavni fudbaler i rekorder po broju golova za nacionalni tim odabrati upravo Budućnost kao svoj klub.

Najzvučnije ime među slobodnim agentima, i momak čija je tržišna vrijednost trenutno najveća je svakako francuski reprezentativac Adrijen Rabio.

Bivša zvijezda Juventusa, koji ima tek 29 godina i nalazi se na vrhuncu svoje snage, nije mogao da se dogovori sa "starom damom" oko novog ugovora. Na kraju u Torinu su digli ruke, i očekivalo se da će Rabio brzo pronaći novu sredinu.

Pominjao se Mančester Junajted, Liverpul, Milan, međutim zvanične ponude ili početak pregovora nije ni na vidiku.

Prema posljednjim informacijama, francuski reprezentativac je blizu Al Nasra sa platom, milion većom na godišnjem nivou u odnosu na onu koju je primao u Juventusu.

Mats Humels, njemački fudbaler je dospio u centar javnosti kada je otvoreno kritikovao trenera Edina Terzića. "Milioneri" su završili saradnju sa trenerom, ali nisu htjeli da daju novi ugovor ni samom Humelsu.

Brajton i Bolonja se nalaze među klubovima koji su pokazali interesovanje, u posljednje vrijeme u igru su ušle i Majorka i Roma, ali nema i dalje zvanične ponude.

Memfis Depaj je bio starter za Holandiju na svakom meču na EURU i odigrao je dobro prvenstvo, iako se znalo da Atletiko Madrid mu neće ponuditi novi ugovor.

Očekivalo se nakon EURA da će za fudbalera da "pljušte ponude", ali za sada samo Rajo Valjekano i Nica su pokazli kakvo takvo interesovanje.

Slična situacija je i sa Entoni Marsijalom.

Francuz koji je 2015. godine dobio FIFA nagradu "Golden boy" za naperspektivnijeg fudbalera svijeta, nakon skoro decenije napušta Mančester Junajted. Od obećavajućeg početka, do povreda, pozajmice u Sevilju, Marsijalova putanja u karijeri je u padu.

Nekoliko ponuda iz Francuske je na stolu, ali teško da će 28-godišnji fudbaler ikada više dobiti ni približno platu koju je imao na Old trafordu a koja je iznosila 250.000 funti nedjeljno.

Jedan od fudbalera koji je bio sinonim Klopove ere u Liverpul je Žoel Matip. Kamerunski štoper je osvojio sve što se moglo osvojiti u dresu kluba sa Enfilda.

Prošle sezone je povrijedio ligamente i propustio je veliki broj utakmica. Kako sada stvari stoje 33-godišnjeg fudbalera želi Vest Hem i pregovori su navodno u toku.

Iako se vratio prošle godine u klub gdje je sve počelo - Sevilju, Serhio Ramos sa 38 godina i dalje ne želi da "okači kopačke o klin", a brojnim snimcima na drušrvenim mrežama želi da pokaže da je i dalje u top formi.

MLS se za sada pominje kao destinacija za jednog od najboljih štopera svih vremena.

Visam Ben Jeder, francuska gol mašina iz Monaka. Prošle godine je ponovo imao sjajnu sezonu koju je završio sa 20 golova. Klub iz knjaževine je odlučio da je vrijeme da se da prilika nekom mlađem, pa je Ben Jeder slobodan agent.

Iako ima 34 godine, posljednjih pet godina nije imao sezonu da nije dao barem 20 golova.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније