Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

03. 09. 2024. 14:16 >> 14:17
Čitaj mi:

NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI VELSA

Izbacio Dečić, ispisao istoriju velškog klupskog fudbala pa prešao u Arabiju

Mladi engleski fudbaler Bred Jang, ime koje smo dobro zapamtili u Crnoj Goru budući da je u dvomeču pretkvalifikacija za Ligu šampiona kao član TNS-a na dvomeču sa Dečićem dao tri gola, prešao je u Saudiju Arabiju, tačnije Al Orobah.

Fudbaler koji je sa TNS-om izborio istorjski uspjeh za velški klupski fudbal plasmanom u Ligu konferencija, sada je obezbijedio transfer koji je sigurno jedan od najvećih iznenađenja prelaznog roka.

Al Orobah, ekipa koja se vratila prošle sezone u elitni rang saudijskog fudbala, Pro ligu, već je pojačao ekipu dovođenjem kapitena Islanda Johana Berga Gudmundsona, na pozajmicu je stigao i Kurt Zuma iz Vest Hema, bivši reprezentativac Francuske, a tu je i Kristijan Teljo, nekada veliki talenat Barselone, fudbaler Betisa i Fiorentine, i momak koji je zabilježio jedan nastup za "crvenu furiju".

Klub iz Sakakaha je potpisao i Žan Mišel Serija, svojevremeno veliko pojačanje Fulama, i reprezentativca Obale Slonovače.

Trener ekipe je iskusni Portugalac Alvaro Pačeko.

Jang je na kraju plaćen 250.000 eura što je rekordni transfer za neku velšku ekipu.

Nije poznato kolika će plata da mu bude u novom klubu, ali prema nekim britanskim medijima iznosiće ne manje od 500.000 po sezoni. U TNS-u je na imao 26.000 godišnje.

Momak koji ima 21 godinu, i koji je ponikao u akademiji Aston Vile, neće biti dio istorisjke kampanje u Evropi TNS-a, ali i sam trener Kreg Herison je pozdravio ovaj transfer.

"Ovo je fantastična prilika za Breda. Njegov transfer je zadovoljio sve tri strane. I nas finansijski, i Al Orobah jer su dobili sjajnog mladog fudbalera, ali i samog Breda jer će moći da igra protiv nekih od najvećih zvijezda fudbala", kazao je Herison.

Jang je kao 17-godišnjak ranjen u rodnom Solihalu kada je tokom uboden u lokalnom parku nožem, i imao je posjekotinu od 12 cm. Tri puta je morao da primi krv i ljekari su mu se borili za život.

Danas, četiri godine kasije igraće protiv Kristijana Ronalda, Karima Benzene, Nejmara, Rijada Mahreza...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније