Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

01. 02. 2024. 10:25 >> 10:25
Čitaj mi:

VOZAČ MERCEDESA

As: Hamilton prelazi u Ferari

Sedmostruki svjetski šampion formule 1 Luis Hamilton (39) planira da karijeru završi u Ferariju sa kojim je, kako navodi španski AS, u završnoj fazi pregovora.

Hamilton bi od naredne sezone trebalo da postane glavni adut ekipe, što bi značilo i odlazak Karlosa Sajnsa iz Maranela.

Sajns će najvjerovatnije promijeniti sredinu u kojoj je činio tandem sa Šarlom Leklerom.

Hamiltonov "bijeg" iz Mercedesa u Ferari – ako se desi kao što pišu Španci – bio bi veliko iznenađenje zbog činjenice da sa aktuelnim timom ima ugovor do 2025. godine.

Međutim, kao i u brojnim sportovima, i u Formuli 1 vozači sve češće posljednjih godina unose u ugovore "izlazne" klauzule koje im omogućavaju da pod tačno preciziranim uslovima mogu raskinuti saradnju i promijeniti sredinu i prije isteka ugovora.

Takve ugovore imaju Šarl Lekler sa Ferarijem i Lando Noris sa Mercedesom, prema kojima ova dvojica mogu raskinuti saradnju ako im konstruktori ne obezbijede adekvatne mašine za ispunjavanje njihovih ciljeva.

U takvom odnosu sa Mercedesom je i Hamilton, koji dvije godine nema agregat koj bi mu omogućio borbu za titulu. Otuda, Britanac traži izlaz iz ekipe kojoj je bio vjeran proteklih 11 godina i sa kojom je dosegao najviše ciljeve - sedam puta.

Veza između predsjednika Ferarija Džona Elkana i Hamiltona je Fred Vaser, prvi operativac "Skuderije" koji je svojevremeno u formuli 2 rukovodio timom za koji je vozio tada velika nada Hamilton.

"Sa Luisom se čujem svake nedjelje", rekao je Vaser nedavno, tada, doduše, ne otkrivajući da vodi intenzivne pregovore sa sedmostrukim prvakom o prelasku u Ferari.

U narednim danima, pišu Španci, ova informacija trebalo bi da bude i zvanuično potvrđena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније