Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

14. 05. 2024. 11:04 >> 11:04
1

ZANIMLJIVA PRIČA ALEKSA MILERA

Kronova bolest i adut OnlyFansa - ko je Francuz koji je izbacio Rubljova u Rimu?

Kada je Novak Đoković u prvoj rundi prošlogodišnjeg US opena trebalo da se sastane sa Aleksanderom Milerom, novinari su ga pitali šta misli o svom rivalu.

"Izgleda dobro", rekao je najbolji sportista svijeta uz osmijeh i nastavio u istom stilu: "Ali, to mu neće biti dovoljno".

Srpski as je tada u Njujorku prepustio svega pet gemova Francuzu, ali je Miler u međuvremenu napredovao i u Rimu prvo prošao kvalifikacije, a zatim u 3. kolu savladao šampiona Mastersa u Madridu, Andreja Rubljova (3:6, 6:3, 6:2).

Francuz je upisao prvu pobjedu u karijeri nad igračima iz Top 10 ATP liste, ali i skrenuo pažnju na svoju zanimljivu životnu priču.

Kada je imao 14 godina, Mileru je dijagnostifikovana Kronova bolest, tj. teško zapaljenje crijeva.

"Nije mi bilo najbolje i otišao sam kod doktora, koji mi je dao neke ljekove. Bio sam dijete, trpio sam to oko godinu. Bilo je kao obična upala, ali je poslije godinu postala toliko ozbiljna da nisam više mogao da se krećem. Izgubio sam 10 kilograma. Kada sam se vratio kod roditelja za vikend, čuli su da sam tokom noćio bio u toaletu oko 50 puta. Tada su rekli da nešto nije u redu i da moramo u bolnicu. Uradio sam sve testove i rekli su mi da je u pitanju Kronova bolest", rekao je 27-godišnjak rođen u Poasiju, blizu Pariza.

Tenisom je počeo da se bavi kao šestogodišnjak, kada se porodica preselila u selo Merarg, udaljeno 40-ak kilometara od Marseja. Da bi mu učinio život zanimljivijim, otac Stefan je obnovio zapušteni betonski teren za tenis i kupio rekete za njih dvojicu.

Niko prije toga u porodici nije igrao tenis, ali su oni krenuli.

"Na početku sam plakao jer sam gubio od tate. Ali poslije godinu ili dvije, on je bio taj koji je plakao", uz osmijeh je rekao Aleks.

Već tada se vidjelo da ima potencijal, a savjetovano mu je da prestane da se bavi fudbalom koji je trenirao paralelno. Ubrzo je prešao u klub u Eks an Provansu, ali mu je Kronova bolest dovela nastavak karijere u pitanje.

"Nije mi bilo lako, jer mi je doktor rekao da ako želim da moram da prestabem da treniram da bih se osjećao dobro, da ne smijem da se bavim nikakvim sportom. Ali, kao neko ko je želio da postane profesionalac trenirao sam svakog dana i bilo mi je veoma teško da prestanem. Nažalost, morao sam. Dva mjeseca nisam trenirao, uzeo smo mnogo kortizona, jer je takav protokol kod ove bolesti. Vratio sam se nakon toga, ali ću do kraja života morati sebi da dajem injekcije na svake dvije sedmice. Nije lako, ali se trudim da se snađem. Bude dana kada se osjećam veoma loše", istakao je trenutno 109. teniser svijeta, koji će u osmini finala u Vječnom gradu igrati sa Nikolasom Đarijem.

S obzirom na to da je profesionalni sportista i pored teške bolesti, uzor je mnogima. A njegovu drugu stranu, onu koju je pominjao Đoković, iskoristio je OnlyFans, koji sponzoriše 27-godišnjeg Francuza.

Miler na toj mreži ima profil, ali ne dijeli lascivne sadržaje, već samo fotografije, isječke sa turnira, savjete za treninge i snimke iz privatnog života.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније