Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

14. 05. 2024. 14:18 >> 14:40
1
Čitaj mi:

uspjeh crnogorskog karatiste

Dulović: Nadam se da će mi Crna Gora zahvaliti na ovom uspjehu

Najbolji crnogorski karatista, Nenad Dulović, sa srebrnim odličjem završio je nastup na seniorskom prvenstvu Evrope u Zadru.

On je u finalnom meču kategorije do 67 kilograma poražen od Mađara Martala Iveša Tadišija.

"Smatram da ovo nije mali rezultat, pogotovo za mene, obzirom da sam Crnoj Gori donio dvije medalje, sa Svjetskog i Evropskog prvenstva u pola godine. Stoji veliki predani rad iza mene, zahvalio bih se svojoj porodici što vjeruje u mene, što sam ispunio njihova ali i očekivanja trenera Žarka Rakovića, kao i fizičkog trenera Dejana Vujisića. Ovo je tek početak za mene, imam 25 godina, nadam se da će mi zahvaliti Crna Gora na ovom uspjehu. Za mene nema nikakvih granica", izjavio je Dulović.

Dulović je u Zadru osvojio 13. medalju za crnogorski karate na seniorskim šampionatima Evrope od referenduma.

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore kao petoplasirani završio je nastup na Evropskom prvenstvu u Zadru.

Tim u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić, poražen je u meču za treće mjesto od Azerbejdžana 41,1-40,6.

"Za pola ocjene smo izgubili od Azerbejdžana, sami sebe smo sputali za tu pobjedu, ali svakako bih se zahvalio momcima iz ekipe. Zahvalio bih se i Nenadu što nas je učinio ponosnim i što je na svom primjeru pokazao da, iako je Crna Gora mala, mogu da se postižu najveći mogući rezultati", izjavio je kapiten kata tima Vladimir Mijač.

Selektorka kata tim reprezentacije Milena Milačić ističe da ostaje žal zbog izostanka medalje ali da je ponosna na svoju ekipu. 

"Zadovoljna sam rezultatima koji su postignuti, kako u katama tako i pojedinačno. Žao mi je što smo ovog puta ostali bez medalje, što nije ponovljen rezultat od prošle godine jer smo se zaista kvalitetno pripremali. Ono što je nedostajalo u samom meču za medalju je samo to iskustvo koje Azerbejdžan ima u kontinuiranom postizanju velikih rezultata na Evropskim i Svjetskim prvenstvima. Naš kata tim je mlad ali nije neiskusan, imaju motivaciju da nastave istim tempom, obezbjedili smo plasman na Svjetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Španiji što je za nas veoma važno", istakla je Milačić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније