Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

KSCG

11. 10. 2024. 19:31 >> 19:31

uz rekordan broj klubova

Ovog vikenda kreće nova sezona Lige mladih

Nakon što je startovala nova sezona u I A MCKL, ovog vikenda zvanično kreće i nova košarkaška sezona u mlađim kategorijama, odnosno Liga mladih, koja će po masovnosti oboriti sve dosadašnje rekorde.

Nakon što je u protekle dvije godine održano 55 turnira u mini basketu došlo je do veće brojnosti u mlađim uzrasnim kategorijama (što potvrđuju brojke da će nastupiti čak 42 tima u pionirskoj konkurenciji i 43 kod kadeta), a nova sezona donijela je i promjenu godišta, koja su sada usklađena po FIBI.

Takmičenje će se odvijati u regijama (Sjeverna, Srednja i Južna) u kategorijama mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori, kao i stariji juniori (U20).

Mlađi pioniri igraće dvokružno, a u sve tri regije prijavilo se ukupno 29 klubova (6 sa sjevera, 12 iz srednje regije, te 11 iz južne), koji će nakon toga igrati F8 završnicu. Pioniri igraju tri takmičenja, za sve tri regije, a ukupno će nastupiti 41 klub (sjever 10, 18 timova iz srednje regije i 13 sa juga). Oni će regularni dio igrati u grupama po regijama i to dvokružno, a zatim slijedi Super liga od 10 ekipa, nakon čega slijedi F4 završnica.

Kadeti će, takođe, igrati tri takmičenja, a ukupno će nastupti 43 kluba (9 sa sjevera, 23 iz srednje regije i 11 sa juga). Regularni dio igra se po grupama, takođe po regijama, a nakon dva kruga slijedi Super liga u kojoj će igrati 10 ekipa, a zatim F4 završnica.

U konkurenciji juniora nastupiće 29 klubova (6 sa sjevera, 14 iz srednje reigje i 9 sa juga), koji će takođe igrati po regijama, a nakon grupne faze i dva kruga takmičenja, slijedi Super liga u kojoj će biuti 8 ekipa i F4 završnica.

Prvi put igraće se i takmičenje U20 (stariji juniori), koje počinje 19.oktobra. Igraće se jedinstvena liga, a nakon četiri kruga, slijedi F4.

I ove sezone igraće se takmičenje u mini basktu, koje će okupiti oko 30 klubova iz tri regije, a 10 klubova za djevojčice. Igraće se turnirski, nakon čega slijede polufinalni turniri, te završnica koja će biti krunisana ,,Festivalom košarke“.

Za razliku od ranije, Košarkaški savez u cilju promocije košarke, napravio je iskorak, tako da će od pet do sedam utakmica Lige mladih svakog vikenda biti emitovane na kanalima TV MNE sport.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније