Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.P.

11. 10. 2024. 15:13 >> 15:19
Čitaj mi:

PRIJATELJSKI MEČ

Goleada u Tuzima: Omladinci poraženi od Albanije

Omladinska fudbalska reprezentacija izgubila je od Albanije 3:2 u prijateljskom meču u Tuzima, prvom od dva sa istim rivalom tokom oktobarske akcije.

Prvi put renovirani stadion u Tuzima dočekao je neki nacionalni tim, a ekipa Gorana Perišića ušla je sjajno u meč, međutim ofanzivu nije nagradila golom – najbolju priliku imao je krilni napadač Almerije, Marko Perović, koji nije iskoristio poklon rivala u kaznenom prostoru.

Promašaje su kaznil gosti, selekcija puna članova klubova iz italijanske Serije A. Sredinom poluvremena naši omladinci počeli su prečesto da griješe, a nedovoljno dobru intervenciju naših defanzivaca na ivici kaznenog prostora u 31. minutu iskoristio je Ron Hasani i doveo Albaniju u vođstvo.

U tim trenucima opasan je bio gost, koji je, zanimljivo, imao više navijača na tribini stadiona Dečića. Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa 1:1, pošto je lijepu akciju Camaja i kapitena Vračara pogotkom krunisao mladi napadač Partizana, Marko Tadić. Igrao se 43. minut.

Mnogo bolja igra Albanije u nastavku, uoči kog nije bilo promjena u sastavima. Nepuna dva minuta po povratku na teren predivan gol glavom sa 15-ak metara postigao je Dean Vranici, ofanzivni vezista Parme.

U tom ritmu Albanija je nastavila u narednih 15 minuta i došla do dva gola prednosti. Ponovo su zablistali igrači iz italijanske Primavere – divna lopta kapitena, Flavija Sulejmanija, fudbalera Lacija, spoljnom za krilo, Đeta Nuredinija, a ne baš najbolju reakciju Kumburovića i Maraša iskoristio je član Đenove da pogodi za 3:1 u 60. minutu.

Selektor Perišić se odlučio na ofanzivne izmjene, upravo umjesto Maraša uveo Andreja Kostića koji je sve impresionirao igrama za omladince Budućnosti, potom još jednog člana učesnika Lige šampiona, Danila Vukanića, koji je u 77. minutu sjajno skočio na centaršut saigrača iz podgoričkog tima, Andreja Camaja, i zatresao mrežu.

Uz nekoliko prilika na obje strane, a pogotovo velike za Kostića i Perovića u nadoknadi, i žestoku igru ostalo je 2:3 u Tuzima. Drugi meč je za dva dana, u Skadru i počeće u podne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније