Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

11. 10. 2024. 12:52 >> 12:51
Čitaj mi:

NAKON 15 GODINA

Tehničko partnerstvo sa ekipom Has: Tojota se vratila u Formulu 1

Japanska kompanija Tojota nakon 15 godina će opet biti dio Formule 1, nakon što je danas potpisala višegodišnji ugovor o tehničkom partnerstvu sa ekipom Has.

Tojota neće imati svoj tim. Kako se navodi ta kompanija će sa ekipom Has "dijeliti stručnost, znanje i resurse".

Has će se i dalje takmičiti pod svojim imenom, a Tojota neće ekipu snabdijevati motorima, kao što je radila sa drugim timovima prije 15 godina.

Navodi se da će ime kompanije biće ispisano na bolidima ekipe Has, već od naredne trke za Veliku nagradu SAD, 20. oktobra u Ostinu, u Teksasu.

Tojota je osam sezona provela u Formuli 1, uz 13 plasmana na pobjedničko postolje, a najbolji rezultat bilo joj je četvrto mjesto u šampionatu konstruktora.

Šef Tojotinog odeljenja za trkanje Tomoja Takahaši rekao je da žele kroz partnerstvo da razvijaju vozače.

"Neki bi mogli preuranjeno da zaključe da se Tojota vratila u Formulu 1, ali to nije slučaj. Kroz ovo partnerstvo vjerujemo da bismo mogli da razvijemo vozače koji bi mogli redovno da se takmiče u Formuli 1 u budućnosti", naveo je Takahaši.

Od izlaska iz Formule 1 Tojota se koncentrisala na ostala trkačka takmičenja među kojima su Naskar i trka 24 časa Le Mana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније