Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

10. 10. 2024. 19:26 >> 19:28
Čitaj mi:

PORUKA SELEKTORA

Prosinečki: Turska je favorit, ali nećemo se braniti

Selektor fudbalera Crne Gore Robert Prosinečki svjestan je koliko težak zadatak čeka njegovu ekipu sjutra veče na gostovanju Turskoj. Ipak, ne napušta ga optimizam i vjeruje da "sokoli" mogu do povoljnog rezultata.

"Ovo je sjajna generacija turskih fudbalera. Imaju mnogo mladih i kvalitetnih igrača, koji nastupaju u velikim klubovima, a sa Montelom na klupi su dobili mnogo. Njihovo izdanje na EP je pokazalo da mogu sa svima da igraju. Izmaklo im je polufinale. Znamo mnogo o njima, čeka nas težak meč, daćemo sve od sebe za dobar rezultat. U naletu su, nimalo lako za nas", rekao je Prosinečki.

Turska igra izuzetno agresivno i disciplinovano, a uz to su želji dokazivanja, ocijenio je naš selektor.

"Dobili su disciplinu sa Montelom, agresivnost i dobru armosferu, što je preduslov za dobar rezultat. Željni su dokazivanja, velika nacija koja ima veliki broj igrača, ali i jaku ligu što je vrlo bitno. Na nama je da damo maksimum, opet imamo problema sa povredama kao sve vrijeme od starta Lige nacija. Ko god bude igrao moraće dati maksumum. Biće lijepa atmosfera", istakao je Prosinečki.

Ističe da je teško igrati kada kreneš u takmičenje sa dva poraza.

"Evidentan je pritisak kada izgubiš dvije utakmice zaredom, bodovi odlaze, a nije ostalo mnogo utakmica. Postoji opasnost da se ispadne u C diviziju. Potrebni su nam bodovi, ako igraš dobro, a ne pobijediš, ništa ne vrijedi", kazao je selektor.

Naša selekcija će sa tri napadača nastupiti sjutra veče.

"Turska je posebno kod kuće favorit. Znamo sve koga imaju i kako igraju, ali nećemo se braniti ni u jednom trenutku. Probaćemo da im pariramo u veznom redu, gdje sve počinje. Momci su svjesni da će biti teško, ali moraš imati i malo sreće", poruka je selektora.

On se osvrnuo na status Marka Jankovića.

"Veliki problem je što nije skroz spreman, jer je to igrač koji nam puno znači. Vidjećemo na treningu kakav će biti, ali nadam se da će biti u protokolu. Jedan je od naših najboljih vezista, ako bude mogao i ako bude trebalo, možda i zaigra", zaključio je Prosinečki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније