Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

02. 09. 2024. 13:17 >> 13:18
Čitaj mi:

GOST JUTARNJEG PROGRAMA TRENER KK BUDUĆNOSTI

Žakelj: Ako budemo zdravi možemo da poremetimo i beogradske klubove

Trener košarkaša Budućnosti, Andrej Žakelj bio je gost jutrarnjeg programa RTCG-a "Dobro jutro Crna Goro". On je govorio o ovogodišnjem rosteru "plavo-bijelih", pojačanjima, očekivanjima u ABA ligi i Evrokupu.

"Mislim da sportska javnost i svi mi očekujemo dosta od ove sezone. Prošlu godinu, kraj sezone završili smo dobrom košarkom. Taj drugi dio sezone mislim da smo igrali najljepšu košarku u regionu. Kao klub smo napravili sve da kostur ekipe ostane isti, da bi u istom pravcu išli i ove sezone".

Slovenački stručnjak je zadovoljan kamom u Sloveniji. 

"Nakon kampa u Sloveniji i pripremnih utakmica, mislim da ide u tom smjeru, doveli smo igrače koji su pravi karakteri, pravi igrači za nas. Ima tu naravno puno rada, strpljenja, pogotovo svih nas, ali ako bude dobra klima, bez povreda, siguran sam da će ovo dobro da izgleda".

Zadržan je kostur ekipe, a Žakelj otkriva da su već krajem prošle sezone počeli pregovori sa igračima na koje je klub računao i ove sezone.

"Klub je kada se prošla sezona primicala kraju več počeo a radi na rosteru sa mnom za ovu sezonu. Brzo smo završili pregovore sa igračima koji su nam bili bitni da ostanu. Mislim da ne samo kvalitet, nego i karakter, i da je bitnije kako će igrač da se uklopi u svlačionici, na terenu, van terena, hemija je bitna. I pojačanja su se uklopila dobro".

Džuvan Morgan je jedan od pojačanja.

"Mislim da ima napadački talenat. Smiren je momak, dobar karaktet, nije tipičan američki igrač, malo je povučen. Vrlo je dobar momak, ima kvaliter. Imao je odličnu sezonu u Rusiji u dva kluba. Malo je drugačiji tip od Makundua koga smo imali prošle sezone, može da raširi jer ima dobar šut. Ima i defanzivu, tako da mislim da će mu malo vremena trebati da se privikne na sve, ali već pokazuje kvalitete".

Stigao je i Rašid Sulejmon.

"Rašida Sulejmona već znamo, dugo godina je igrao u Francuskoj, pa Saragosi, bio u Vulvsima prošle sezone. On nije samo "bek šuter", nego i "bek pogađač", a to će nam značiti puno. Iskusan je igrač, jedan od iskusnijih u našem timu uz Farela. Ja kao trener ga pratim već par sezona, a mislim da ga je i Budućnost prije par sezona probala dovesti. Nije samo skorer, nego igra i odbranu, što volim kod igrača i na čemu insistiram. Komunikativan je dosta, što je suprotnost Morganu, taman da ga probudi".

Osvrnuo se i na Mateja Drežnjaka i Đorđa Jovanovića.

"Mateja znam dobro, ja sam ga doveo u SC Derbi. Dobar atleta, jak, konstantan. Igrač na kojeg trener može da se osloni, vidim ga kao jednog bitnog igrača u sastavu. Jovanović je crnogorski igrač koji ima odlične fizičke predispozicije, vrlo je vrijedan i radan. Solidno je igrao u G ligi, dobiće priliku i ovdje".

Judoku Azubikija je posljednji stigao iz NBA lige.

"On je malo specifičan igrač, prvi put je van Amerike. Sjajne predispozicije, veliki talenat, fizički jak. Nije imao dobru sezonu prošle godine, ali je bio u dva odlična sistema. On je mladić i dalje ima 24 godine, na pragu 25. Ima dovoljno vremena do početka sezone".

Ove godine ABA liga je još jača. Partizan i Crvena zvezda sa nerealnim budžetima, tu je Dubai, Spartak koji dolazi sa velikim ambivijama, Cedevita Olimpija.

"Mislim da moramo da smo uvijek među četiri u ABA ligi. Ako budemo mogli da malo poremetimo beogradske klubove, super. Moramo da imamo najviše ciljeve i siguran sam da ako smo zdravi da možemo konkurisati čak i njima u nekim situacijama. Moramo i da smo realni i da prvo obratimo pažnju na sebe.Evrokup je bolna tačka prošle sezone. Tu smo svi smatrali da je moratlo bolje. Ove godine je grupa interesantna, ali i takmičnje je ove sezone samo nijansu slabije od Evrolige sa budžetima klubova".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније