Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

01. 10. 2024. 09:45 >> 10:04
Čitaj mi:

nastavlja se liga šampiona

Okršaj engleskog i francuskog velikana, Zvezda nakon tri godine ponovo na "Đuzepe Meaci"

Večeras i sjutra biće odigrani mečevi drugog kola Lige šampiona, a pravi spektakl kreće od 21h gdje će u centru pažnje biti susreti u Londonu i Leverkuzenu.

Fudbalere Barselone očekuje susret drugog kola Lige šampiona protiv Jang Bojsa.

Posle poraza od Monaka, izabranici Hansija Flika žele da se iskupe navijačima, a ohrabrenje predstavlja povratak oporavljenog veziste Frenkija de Jonga.

"Nemam pojma šta je to pritisak. Ne, to je samo naš posao. Svako ima pritisak na poslu. Morate da pobjeđujete, to se uvijek traži. Meč sa Monakom treba izbrisati iz glave, nemamo još poena, ali igramo kod kuće protiv dobrog tima koji je zaslužio da bude u Ligi šampiona. Vjerujemo da ćemo pobijediti. Ova i naredna utakmica su bitne, potrebne su nam svježe noge i o tome smo vodili računa u prethodnim mečevima", kaže Flik.

Bajer dočekuje u Leverkuzenu ekipu Milana.

"To je tim koji predvodi Paulo Fonseka, a njegove ekipe su veoma jake u defanzivi i vrlo opasne u napadu. Pogotovo iz kontri. Ne mislim tu samo na Kristijana Pulišića, koji je fantastičan napadač, nego na kompletan tim", rekao je trener Bajera Ćabi Alonso.

Alonso je dodao da vjeruje da njegov tim može da pronađe način da se suprotstavi Milanu.

"Nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite kako će situacija da se odvija na terenu, ali mi smo spremni na sve. Pred nama je 90 i više minuta, očekuje nas velika borba i to na našem terenu, što bi za nas trebalo da bude dodatni motiv. Trebalo bi samo da budemo strpljivi i koncentrisani, a ako u tome uspijemo možemo i da se nadamo uspjehu".

Bajer je u prvom kolu u gostima pobijedio Fejnord (4:0), dok je Milan na svom terenu poražen od Liverpula (1:3).

Zvezda je gost italijanskom šampionu Milanu na „Đuzepe Meaci”. Biće ovo nova šansa da crveno-beli stignu do svojih prvih bodova u elitnom takmičenju nakon poraza od Benfike na Marakani prije dve sedmice. Inter jeste favorit ali tim Vladana Milojevića zna da igra ovakve mečeve.

"Dugi niz godina igraju u istom sistemu. Mi smo osvajali ovo takmičenje. Napravili smo dobru ekipu i možemo da se nosimo sa ovim protivnicima. Nismo navikli u našoj ligi na to. Sigurno je treneru i stručnom štabu bilo teško da se priviknu na to", rekao je Rade Krunić.

Njemu ovo neće biti prvi put da igra na stadionu "Đuzepe Meaca", odnosno "San Siro", s obzirom da je ranije igrao za Milan.

"Osjećaj je poseban. Proveo sam veliki dio karijere ovde. Nisam dobio poruke od bivših saigrača. Nije ni vrijeme ni mjesto. Vjerujem da ću dobiti kada budemo igrali protiv njih", podvukao je Krunić.

Inter je u prvom kolu takođe odigrao neriješeno (0:0) sa Mančester sitijem u gostima, tako da će i sam juriti neophodne bodove kako bi se domogao prva 24 mjesta na tabeli.

Navijačima Crvene zvezde neće biti dozvoljeno da uđu na stadion zbog zabrane koju je izrekla italijanska policija, tako da će crveno-beli fudbaleri biti prepušteni sami sebi, ali će im to zasigurno dati još jedan motiv više.

Okršaj engleskog i francuskog velika u Ligi šampiona, Arsenal i PSŽ udaraju jedni na druge već na drugom kolu na "Emirejtsu" i donose nam pravi spektakl.

Mnogo više će naravno "gorjeti" pod nogama Arsenalu u ovom meču zbog remija sa Atalantom u meču prvog kola u Italiji (0:0), nego samom PSŽ-u koji je uspio minimalcem da sruši Đironu (1:0), ali jedno je sigurno - ovoga puta se golovi ipak očekuju.

Arsenal je odlično počeo sezonu u Premijer ligi i samo da je izdržao protiv Mančester sitija i nije primio taj gol u nadoknadi, čak bi bio i prvi na tabeli.

Sa druge strane, PSŽ je kako smo već i navikli na prvom mjestu u Francuskoj i ponovo je glavni kandidat da dođe do titule šampiona.

Parovi 2. kola Lige šampiona:

Salcburg - Brest (18.45),
Štugart - Sparta (18.45),
Arsenal - Pari Sen Žermen (21),
Barselona - Jang Bojs (21),
Bajer Leverkuzen - Milan (21),
Borusija Dortmund - Seltik (21),
Inter - Crvena zvezda (21),
PSV - Sporting (21),
Slovan - Mančester siti (21).

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније