Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

30. 09. 2024. 23:53 >> 23:53
Čitaj mi:

KAPITEN CRNE GORE PREDSTAVLJEN U OMONIJI

Jovetić: Sa trenerom sam dugo bio na vezi, želim titulu i Kup

Iako je donedavno djelovalo da je to nemoguća misija, Omonija je ugrabila najveće ime u istoriji kluba - Stevana Jovetića.

Kapiten "hrabrih sokola" je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom koji je 21 put bio prvak Kipra, a u intervjuu za klupsku televiziju je otkrio da je za njegov dolazak u Nikoziju najzaslužniji trener Valdas Dambrauskas.

"Razgovarali smo mjesec, možda i više. Poslao mi je puno poruka, on je jedan od glavnih razloga zašto sam došao ovdje. Očajnički me je želio. Dopisivali smo se dugo, ne znam tačno koliko. Upoznao sam ga ranije, jer je vodio OFI sa Krita, sastajali smo se kada sam bio u Olimpijakosu. Dobro se poznajemo, rekao je Jovetić.

Naravno, zvao ga je i saigrač iz reprezentacije Novica Eraković, a o Omoniji mu je pričao još jedan doskorašnji član "kraljice", Dušan Bakić.

"Iskreno, srećan sam što sam ovdje. Čuo sam mnogo dobrih stvari o ovom klubu, pričao sam sa Bakićem i Erakovićem, koji su mi govorili veoma lijepo o klubu. Igrao sam u Grčkoj, ovdje je slično, zato sam i odlučio da dođem. Mislim i da ovdašnji šampionat raste. Eraković mi je rekao da je klub odlično organizovan, da je liga sve bolja i da je ovdje lijepo živjeti. Kazao je da me čeka i došao sam".

Bilo je priče početkom ljeta da je Venecija zvala 34-godišnjeg Podgoričanina i nudila mu ugovor na godinu vrijedan milion eura, ali da on nije htio da potpisuje na tako kratak rok. Objasnio je zbog čega je htio duži sporazum.

"Potpisao sam na dvogodišnji ugovor, što mi je zbog porodice bilo najvažnije. Htio sam da budemo na istom mjestu dvije godine".

Omonija igra u Ligi konferencija, a u konkurenciji 36 ekipa boriće se za 24 mjesta koja vode u nokaut fazu. Rivali u grupnoj fazi u Nikoziji biće joj Vikingur, Legija iz Varšave i Rapid iz Beča, a u gostima Harts, Gent i Borac iz Banjaluke. Jovetić nema pravo nastupa na tih šest utakmica, ali se nada da će igrati u nokaut fazi takmičenja koje se osvojio prošle sezone sa Olimpijakosom.

"Dobra stvar je što igramo Ligu konferencija. Naravno, ja ne mogu da igram do januara, ali vjerujem da će moji saigrači proći u nokaut fazu i da ću im se pridružiti. Svakako ćemo se boriti i za titulu u ligi", poručio je Jo-Jo.

Priznao je da mu je potrebno vrijeme da se upozna sa saigračima.

"Gledao sam neke snimke, htio sam da vidim i posljednje utakmice, ali ih nije bilo na TV-u"

Jovetić je poručio da je potpuno spreman.

"U trenažnom procesu sam već dva mjeseca, igrao sam i utakmice za reprezentaciju i sjajno se osjećam".

Objasnio je i zašto je odabrao osmicu na dresu.

"Moj prvi broj, kada sam bio dijete, bila je osmica. Nosio sam je i u mlađim kategorijama Partizana, želio sam je i u Fiorentini i nacionalnom timu, ali sam se poslije prebacio na desetku. To su mi dva omiljena broja".

Na kraju, voditelj ga je upitao šta navijači mogu da očekuju od njega.

"Kao i uvijek, da dam sve od sebe da postižem golove, asistiram i uživam u fudbalu. Želim da osvojim i titulu i Kup. Spreman sam za novi izazov u karijeri", zaključio je Jovetić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније