Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

01. 10. 2024. 00:13 >> 00:13
Čitaj mi:

ATP TURNIR U PEKINGU

Kineski Bu(m)

Karlos Alkaras će se sjutra u 10 časova po našem vremenu u polufinalu ATP turnira serije 500 u Pekingu sudariti sa Danilom Medvedevim, što je meč kakav se očekuje u završnici ovakvih takmičenja. Ali, prvog tenisera svijeta Janika Sinera čeka apsolutni anonimus - Junčaokete Bu.

Kinez je na Otvoreno prvenstvo svoje zemlje stigao kao 96. igrač na planeti, nakon što je "preskočio" 28 mjesta plasman u polufinale turnira u Hangdžouu.

Momak rođen prije 22 godine u Prefekturi Bortala, na granici za Kazahstanom, u Hangdžouu je savladao Iga Gastona, Karena Hačanova i Mihaila Kukuškina, prije nego što je poražen od zemljaka Džidžena Džanga.

Ali, to je samo bio uvod u pravi bum, tj. Bu(m), u Pekingu, jer je redom rušio 19-godišnjeg zemljaka koji je 55. na ATP listi, Junčenga Šanga, Lorenca Muzetija i danas senzacionalno i Andreja Rubljova.

Sada ga čeka duel sa prvim teniserom svijeta, koji niko nije mogao da očekuje, jer je Bu protiv Rubljova odigrao tek 13. meč u ATP turu!

Mladi Kinez će u slučaju poraza od ponedjeljka biti 69. igrač svijeta, a eventualnom senzacijom protiv Sinera bi obezbijedio 56. mjesto na ATP listi. Titula, o kojoj niko ne smije ni da mašta, dovela bi ga u Top 50...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније