Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

01. 10. 2024. 13:22 >> 13:22
Čitaj mi:

naslijedio Kazisa Maksvitisa

Kurtinaitis novi selektor Litvanije

Rimas Kurtinaitis imenovan je za novog selektora muške košarkaške reprezentacije Litvanije, prenosi Basketnjuz.

Kurtinaitis je na mjestu selektora Litvanije zamijenio Kazisa Maksvitisa, koji je podnio ostavku u julu posle neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Kurtinaitis (64) je početkom godine imenovan za trenera Sabaha, a prije toga je vodio Vulvse, Himki, Lietuvos Ritas, Kantu, Rigu, Slask, Sakalai, Ural i Gala Baku.

Na klupi Litvanije debitovaće u novembru na mečevima protiv Sjeverne Makedonije u kvalifikacijama za EP 2025.

Kao član reprezentacije Litvanije osvojio je dvije bronzane medalje na Olimpijskim igrama 1992. i 1996. godine i drugo mjesto na Evropskom prvenstvu 1995. koje se održavalo u Grčkoj.

Kurtinajtis je jedini igrač koji se takmičio u šutiranju trojki u NBA, a nikad nije igrao u NBA ligi. Godine 2007. bio je ministar sporta u litvanskoj vladi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније