Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

02. 09. 2024. 22:20 >> 22:28
Čitaj mi:

u fudbal festu

Prosinečki: Ne idemo na Island da se branimo, možemo da igramo sa svima

Crnogorsku fudblsku reprezentaciju čeka novo poglavlje sa novim selektorom Robertom Prosinečkim u Ligi nacija. Gostujući u emisiji Fudbal fest na TVCG Prosinečki je istakao da očekuje dobar rezultat iz prva dva meča, protiv Islanda 6. septembra u Rejkjaviku i tri dana kasnije protiv Velsa u Nikšiću.

"Očekujemo da ćemo biti dobri ove dvije utakmice, da ćemo napraviti dobar, rezultat. Imamo problema, ali to je tako, ima dosta povrijeđenih igrača, ali ne kukamo, sigurno će biti veoma zahtjevne utakmice. Nadam se da ovi koji igraju, će doći svi zdravi. Island dobar, igrao u baražu, neugodna ekipa. Vels imao priliku da se plasira na EURO, ali je sigurno da može da se igra sa svima, mada Turska malo odskače, Montela je to dobro posložio tako da vidjećemo utakmicu po utakmicu.", kazao je Prosinečki.

Svjestan je selektor da će duel sa Islanđanima biti veoma zahtjevan.

"Nećemo otići na Island i braniti se, pokazali smo i protiv moćne Belgije da kada podignemo gore liniju da možemo igrati i sa velikim ekipama. Velika je razlika i u temperaturi, moraćemo se malo naviknuti i na to poslije ovih 35 stepeni, ali dobro Island igra visoko, jako, moćni su fizički i čeka nas teška utakmica. Oni će sigurno napasti tako da ćemo mi imati i više prostora."

Vasilije Adžič, momak koji je trebao da dočeka svoj prvi nastup za A selekciju, zbog povrede u kampu Juventusa mora da propusti ovaj ciklus, nema ni Marka Jankovića i Edvina Kuča, a povrijedio se i Igor Vujačić.

"Adžić je povrijeđen, Janković i Kuč isto tako, Vujačić najvjerovatnije neće moći da igra, ali eto danas je pozvan i Šipčić. Siguran sam da će momci koji su tu dati sve od sebe u oba duela."  

Selektora ne brine podatak da Stevan Jovetić nema klub.

"Stevan nema problema, on trenira cijelo vrijeme sa Budućnosti. Nije problem za njega, bio bi problem da pet, šest igrača ne igra. Svi naši momci igraju, i to nas veseli, najbitnije je da dođu zdravi". zaključio je selektor.

Duel Island - Crna Gora je u petak od 20.45 uz prenos na TVCG. Drugi meč, protiv Velsa biće odigran u ponedjeljak u istom terminu u Nikšiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније