Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ M.P. ]

04. 06. 2024. 21:55 >> 22:25
Čitaj mi:

BARAŽ CFL

Otrant ispisao istoriju, prvoligaški karavan stigao u Ulcinj

Fudbaleri Otranta ispisali su istoriju svog kluba i od naredne godine biće članovi Prve lige, nakon što su sa Mladosti DG odigrali neriješeno 2:2 (prvi meč dobio Otrant 1:0).

Utakmica koja je imala bespotrebnu uvertiru sa visokom cijenama karata za gostujuće navijače koje je domaćin postavio na čak 100 eura.

Međutim pod pritiskom javnosti, ali i nakon razgovora sa novim predsjednikom opštine Ulcinj Gencijem Nimanbeguom i bivšim ministrom, sada direktorom Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Gazimom Hajdinagom dogovoreno je da gosti dobiju 350 ulaznica.

Igrao se treći minut a Mladost je već anulirala zaostatak iz prvog meča. Mladi 20-godišnji Dušan Vuković pogodio je direktno iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane sa preko 25 metara.

Djelovalo je kao da je više htio da centrira, ali je lopta prevarila golmana gostiju Jasmina Agovića.

Gosti iz Ulcinja su prvi put zaprijetili u 15. minutu.

Precizno dodavanje ka Muharemoviću, koji se odlučio na solo prodor, sjajno je to uradio, prevario je nekoliko fudbalera domaćih, ali završnica nije bila dobra.

Samo pet minuta kasnije Otrant je izjednačio.

Sudija Savović pustio je prednost nakon starta Đinovića, lopta je došla do Vica, koji je asistirao Škrelji, a ovaj uz malo sreće pogodio mrežu rivala.

Nastala je prava fešta na DG areni na dijelu stadiona gdje su se nalazili navijači iz Ulcinja.

Bio je to period igre koji je definitivno pripao ekipi Dejana Vukićevića, a novu velku priliku imao je ponovo Muharemović.

Bio je sam pred golmanom Ličinom, ali je bio neprecizan.

U finišu prvog poluvremena. Momenat koji će moguće odrediti dalji tok utakmice. Dok je Muharemović bio u prodoru, Đurović ga je faulirao za žuti karton, a u tom trenutku, kuvalo se na drugoj strani terena. Nakon konflikta, Došljak je vjerovatno zbog udaranja Banovića zaradio isključenje. Defanzivac Otranta opomenut je žutim kartonom.

Ulicnjani su eksploatisali igrača više, držali su sve konce u svojim rukama.

Bolju igru sa igračem više Otrant je krunisao u 58. minutu. Odličan cenaršut Harade, kojim je servirao zicer Redžoviću, a kapiten gostiju glavom iz blizine pogodio za 1:2.

Domaći su zaprijetili preko Vukovića koji je umalo iz slobodnog udarca poravnao rezultat.

Iako je izgledalo da je sve riješeno, Mladost se ne predaje. Korner u 76. minutu. Savršen centaršut rezerviste Jukića i pogodak Pejovića za 2:2.

Igrala je Mladost hrabro do kraja, bila opasnija, ali nisu uspjeli da dođu do gola koji bi donio penal seriju na DG Areni, pa će tako od naredne sezone igrati u drugoj ligi.

Uslijedilo je slavlje na djelu tribina gdje su se nalazili navijači iz Ulcinja.

U Bijelom Polju na meču Jedinstva i Podgorice nije bilo pobjednika 0:0, pa je tim iz Bijelog Polja zadržao prvoligaški status zbog trijumfa u prvom utakmici na DG Areni, kada je bilo 1:3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније