Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

05. 06. 2024. 12:26 >> 12:26
1
Čitaj mi:

saopštenje kluba iz donje gorice

Mladost: Savović je sudio arogantno, neprincipijelno i potcjenjivački

U revanšu baraža za Prvu crnogorsku fudbalsku ligu, Otrant je na "DG areni" remizirao sa Mladost Lob.betom i prvi put u istoriji izborio plasman u elitu, jer je u Ulcinju slavio 1:0.

Duel u Donjoj Gorici imao je neobičnu uvertiru, jer su domaći prvo odredili da cijena ulaznice za gostujuće navijače bude 100 eura, a potom su im ih dali besplatno.

Ni nakon meča nije bilo mira, jer su Ulcinjani saopštili da su "nesportsko ponašanje domaćeg tima i organizatora utakmice ostavili gorak utisak".

Stigla je reakcija i kluba iz Donje Gorice, u kojoj je za ispadanje iz 1. CFL optužen sudija Miloš Savović i traženo njegovo izuzeće na budućim utakmicama Mladosti.

"OFK Mladost Lob.bet čestita igračima, stručnom štabu, navijačima i rukovodstvu FK Otrant Olympic ulazak u Prvu ligu, što smo uradili i odmah nakon završetka utakmice. Grad Ulcinj u kojem je svako dobrodošao, koji na impresivan način voli fudbal i okuplja fudbalske legende sa prostora bivše Jugoslavije i u kome imamo puno prijatelja je zaslužio istorijski ulazak u najveći rang našeg fudbala".

"Želimo da se zahvalimo našim navijačima i navijačima FK Otrant Olympic na spektakularnom ambijentu i atmosferi koja je do sada, nažalost, rijetko vidjena na našim fudbalskim terenima. Sa puno emocija, dostojanstveno, uz međusobno poštovanje, bez ijedne ružne riječi sinoć se u Donjoj Gorici, na 'DG areni' navijalo za svoje timove. Činjenica je da je sinoć na prepunoj 'DG areni' 100 naših navijača stajalo zbog nedostatka mjesta, a da smo navijačima Otranta ustupili 200 besplatnih karata više nego sto smo bili dužni po propisima FSCG (150), najbolji je dokaz našeg gostoprimstva".

"Želimo da se zahvalimo pripadnicima Uprave policije i službe obezbjeđenja koji su besprekornim profesionalizmom i postupanjem doprinijeli da sinoćnja utakmica bude pravi praznik fudbala. Sve pretpostavke da ovo saopštenje završimo konstatatacijom da je sinoć na 'DG areni' pobijedio fudbal i još jednom pokazao da je fudbal strast i više od igre su bile spremne, a da nažalost ne bude tako potrudio se glavni sudija meča Miloš Savović i njegov pomoćnik".

"Na dvije utakmice baraža koje su trajale 190 minuta sa sudijskom nadoknadom, naš klub je 105 minuta imao igrača manje. Ono što je zajedničko za oba isključenja naših igrača jeste da su prethodno namjerno udareni od protivničkih igrača koji su za takvo postupanje dobili žute kartone dok su naši igrači Jovanović i Došljak dobili direktno crvene kartone, nakon čega je i naš šef stručnog štaba Slavoljub Bubanja takodje isključen".

"I kako konstatovaše mediji sa navedenih utakmica Otrant se i u Ucinju i u Donjoj Gorici odbranio sa igračem više. A upravo su svi prisutni na sinoćnjoj utakmici mogli svjedočiti kako sudija svojim procjenama može da pokvari fudbalsko veče za pamćenje. Arogantno, neprincipijelno, potcjenjivački, izazivajući revolt kod gledalaca od najmlađih do najstarijih. Upravo je svojim suđenjem sudija Savović zavrijedio da mu grupa navijača - djece uzrasta 10-12 godina skandiraju 'sudija lopove'. Zbog svega gore navedenog zahtijevaćemo od FSCG izuzeće navedenog sudije sa svih budućih utakmica našeg kluba".

"Na kraju posebno želimo da se zahvalimo našim igračima i stručnom štabu na uloženom trudu i želji da u neravnopravnim okolnostima sa igračem manje do posljednjeg trenutka teže pobjedi".

"Obazirući se na saopštenje Otranta obavještavamo njih, a i kompletnu sportsku javnost, da pomenuta tribina iza klupe za rezervne igrače još nema upotrebnu dozvolu, pa samim tim Savez ne dozvoljava njeno korišćenje", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније