Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V. [ Beta ]

13. 08. 2024. 18:19 >> 18:18

Filipinski gimnastičar zbog dvije zlatne medalje dobio poklone vrijedne više od milion dolara

Filipinski gimnastičar Karlos Julo, koji je osvojio dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, dočekan je danas u svojoj zemlji kao heroj, a uz to je od predsjednika države i brojnih donatora dobio poklone vrijedne više od milion dolara.

Filipinsku olimpijsku delegaciju u Manili su dočekali brojni navijači, kao i predsjednik države Ferdinand Markos Junior, koji je svim olimpijcima uručio po milion pezosa (17.500 dolara), dok je Julo jedini dobio 20 miliona (350.000 dolara).

Poklone gimnastičaru uručili su zasebno i drugi državni zvaničnici, biznismeni i istaknute filipinske kompanije, a među poklonima su se našli - stan i kuća u odmaralištu južno od Manile vrijedni više od 58 miliona pezosa.

Mnoge kompanije Julu su ponudile besplatne pice, sladoled, ručkove i večere sa "švedskim stolom" besplatno do kraja života, kao i besplatne unutrašnje i međunarodne avionske letove.

Čuveni bokser sa Filipina Meni Pakajo, osvajač titula u osam različitih težinskih kategorija, obećao je da će Julu uručiti novčanu nagradu, ali nije precizirao sumu.

Olimpijce sa Filipina u srijedu očekuje parada ulicama Manile.

Zlatne medalje u parteru i preskoku koje je osvojio Julo u Parizu smatraju se najvećim uspjehom Filipina, države koja je jedinu zlatnu medalju na Igrama do sada osvojila 2021. u Tokiju, u dizanju tegova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније