Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Index.hr ]

27. 08. 2024. 08:16 >> 08:16
Čitaj mi:

loše iskustvo reditelja

Film Tima Bartona zbog kog je želio da se povuče

Reditelj Tim Barton je u nedavnom intervjuu za „Variety“ govorio o lošem iskustvu na snimanju filma „Dambo“, koje ga je zamalo odvelo u penziju.

Njegova adaptacija Damba iz 2019. podijelila je kritičare i nije donijela dovoljno veliku zaradu za Dizni, zbog čega je Barton želio da odustane od svega. Ali njegov rad na Netfliks seriji "Srijeda" (Wednesday) i nastavku Bitlđusa (Beetlejuice), vratio mu je ljubav prema režiji, piše IndieWire.

„Iskreno, posle Damba, zaista nisam znao šta dalje. Mislio sam da bi ovo moglo biti to. Mogao bih da se povučem ili da budem… pa, ne bih ponovo bio animator, završio sam s tim, “, naveo je Barton.

Reditelj je takođe rekao da ga je rad na „Bitlđus 2“ pokrenuo.

„Mnogo puta, kada ste u Holivudu, pokušavate da budete odgovorni prema budžetu i svemu, ali ponekad možete da se izgubite u tome. Ovo mi je potvrdilo da treba da radim šta želim jer će onda svi imati koristi“. dodao je on.

Nezadovoljstvo Diznijem

Barton se takođe osvrnuo na svoju karijeru u Dizniju, gdje je počeo da radi kao animator i dizajner 80-ih godina. Direktor je naveo da mu se ne sviđaju promjene svaki put kada bi novi šef došao na čelo Diznija jer se osjećao kao da radi za tri različite kompanije, prenosi Index.hr.

„Osamdesetih godina imali ste zgradu za animatore koja je bila dizajnirana posebno za umjetnike. Ali do 1986. ja sam bio jedini umjetnik tamo jer su izbacili sve umjetnike i stavili ih u skladište u Glendejlu. Onda su rukovodioci preuzeli zgradu “, prisjetio se Barton.

On je takođe rekao da sada, postoje velike franšize, i da je manje malih stvari, kao i da mu se to ne sviđa.

„Ja sam tamo započeo karijeru. Nekoliko puta sam bio angažovan i otpušten. Cijela Dambo situacija je razlog zašto mislim da je moja saradnja sa Diznijem završena. Shvatio sam da sam Dambo, da sam radio u ovom užasnom velikom cirkusu i da je trebalo da pobjegnem. Taj film je na neki način prilično autobiografski“, rekao je tada renomirani reditelj.

Burtonov najnoviji film, Beetlejuice 2, biće dostupan u bioskopima od 4. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније