Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

P.R.

26. 08. 2024. 16:29 >> 16:29
Čitaj mi:

18. po redu

Na Petrovac Jazz Festivalu izvođači iz 11 zemalja

Petrovac Jazz Festival održava se po osamnaesti put i ugostiće muzičare iz 11 svjetskih zemalja.

Jedan od najdugovječnijih festivala u Crnoj Gori - Petrovac jazz festival će od 27. do 30. avgusta biti centar muzičkih dešavanja, a tokom četiri dana i ovoga puta NVO “Urbani kult” pripremila je bogat muzički i prateći program. Ove godine na otvaranju nastupiće džez sastavi iz Evrope i Azije. Festival će se tradicionalno održati u Petrovcu - Terasa hotela Palas Lux.

Prve večeri festivala program će otvoriti mađarski duo Bass and Voice sa početkom od 20 časova. Nakon toga će ljubitelji ovog muzičkog pravca imati jedinstvenu priliku da prvi put u Crnoj Gori čuju sastav Vertigong koji dolazi iz Indonezije. Prve večeri nastupiće takođe i već poznati učesnici Petrovac Jazz Festivala, albanski Ajs Trio koji na crnogorsko primorje ove godine stiže sa pojačanjem, jer sa njima dolazi i džez pjevačica Alba Dajlani.

Drugo veče ljubitelji džeza će na terasi hotela Palas Lux uživati od 19 sati u workshopu (muzičkoj radionici) koju će održati indonežanski Vertigong kao prateći program, a potom od 20 sati upriličen će biti koncert Miša Shizz koji će nastupiti uz pratnju svojih kolega iz orkestra "Jazz Project". Sašo Popovski i njegov trio iz Makedonije spustiće zavjesu na dugo veče feativala.

Za treći dan festivala organizatori su se potrudili da naprave bogat program, te publiku očekuju brojni koncerti, ali i promocija knjige Živka Ivkovića na terasi Palas Lux Hotela sa početkom od 19 časova. Najavljeni su i nastupi Miroslava Levitskog iz Ukrajine, zatim Tolga During trija iz Turske i "Yuri Mahatma Quartet" i "Straight and Stretch" sa Balija (Indonezija) od 20 časova na istoj terasi.

Posljednjeg dana festivala od 20 časova nastupiće makedonski umjetnik Nikola Kokan Dimuševski kao solo projekat, a čast da zatvori festival imaće Niški jazz band "Moba Jazz" koji nastupa u sklopu festivalske saradnje Nishville Jazz fest i Petrovac Jazz Festivala.

"Od ove godine uspjeli smo da uspostavimo saradnju sa Ubud Village Jazz Festivalom sa Balija, te ćemo tokom trajanja naše manifestacije imati priliku da čujemo i neke njihove muzičare, ali i da sve promovišemo u Šangaju na najvećem Expo Art Festivalu na svijetu gdje smo pozvani da od 16. oktobra 2024. učestvujemo kao jedini predstavnici iz Crne Gore, pa će osim promocije manifestacija koje organizujemo direktor NVU Urban kult i Petrovac Jazz Festivala Vinko Mihajlović biti i u ulozi govornika na pomenutom Expou", saopštili su organizatori.

Podsjećaju da je za 18 godina na Petrovac Jazz Festivalu nastupilo više od 2.500 izvođača iz tridesetak svjetskih zemalja.

"Kao i prethodnih godina, ulaz na festival je besplatan, jer organizatorima je cilj da džez muziku, kao dio svjetske kulturne baštine učine dostupnom svim društvenim kategorijama", zaključili su.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније