Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Index.hr ]

27. 08. 2024. 09:08 >> 09:08
2
Čitaj mi:

imao dobar razlog

Nikolas Kejdž otkrio pravi razlog promjene imena

Teško je zamisliti Nikolasa Kejdža sa bilo kojim drugim imenom, ali kao i mnogi ambiciozni glumci, on je odlučio da promijeni ime kada je ušao u industriju - i to sa dobrim razlogom.

Zvijezda filma „Longlegs“, čije je pravo ime Nikolas Kim Kopola, objasnio je u intervjuu za Wired 2023. da je, dok je radio na tinejdžerskoj komediji iz 1982. Zlatno doba Ridžmonta, bio izložen neprijatnim komentarima zbog svog imena.

Kejdž je sin Avgusta Kopole i Džoj Vogelsang i nećak čuvenog reditelja Frensisa Forda Kopole, koji je najpoznatiji po režiji filmova Kum, Apokalipsa sada i Drakula. Zbog toga su se njegove kolege na setu često šalile.

Kada je bio na snimanju, ljudi su se šalili da „vole miris Nikolasa ujutru“ misleći na film Apokalipsa sada. Veza između šale i filma odnosi se na jednu od najpoznatijih rečenica u filmu, u kojoj lik potpukovnika Bila Kilgora, kojeg tumači Robert Duval, izgovara: „Volim miris napalma ujutru“.

Ta rečenica je postala legendarna i često se citira. Međutim, Kejdžu je to smetalo jer je želio da izbjegne da bude povezan sa poznatom porodicom. Želio je da izgradi sopstveni identitet u industriji.

„To je otežavalo i pomislio sam: ‘Ne treba mi ovo’“, rekao je glumac.

Zato je odlučio da promijeni svoje prezime u Kejdž, inspirisan Marvelovim strip junakom Lukom Kejdžom i avangardnim kompozitorom Džonom Kejdžom.

Glumac je objasnio promjenu imena u intervjuu za „The Talks“ još 2014.

„Morao sam da ga promijenim. Pravno sam još uvijek Nikolas Kopola, ali lično sam Nikolas Kejdž. Volim svoju porodicu i sva njihova dostignuća, ali kao mlad glumac nisam mogao da se oslobodim tog pritiska na audiciji, morao sam da se fokusiram na lik i audiciju, a prezime je stvaralo dodatni pritisak. Promjena imena mi je dala slobodu da postanem ono što sam želio", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније