Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

16. 08. 2024. 19:55 >> 19:55
Čitaj mi:

podgorica

Kod osumnjičenog za nasilje pronađeno 13 pušaka i sedam pištolja

Podgorička policija je od F.I. (49) osumnjičenog za nasilje u porodici oduzela 20 komada oružja i preko 9.000 komada municije, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica postupili su, kako navode, po prijavi za nasilje u porodici i lišili slobode jedno lice, te od njega oduzeli 20 komada oružja i preko devet hiljada komada municije.

"U odnosu na prijavljeni dogaðaj nasilja u porodici policijski službenici su upoznali nadležnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu preduzete dalje mjere i radnje - lišenje slobode lica F.I. (49) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na način što je fizički napao ujaka, upućujući mu riječi prijeteće sadržine po njegov život i tijelo i tom prilikom nanoseći mu tjelesne povrede", stoji u saopštenju. 

Naovde da je policija inicirala i pribavila naredbu za vršenje pretresa stana i drugih prostorija koje F.I. koristi na dvije lokacije i pronašla 13 pušaka, sedam pištolja, kao i 9.075 komada municije različite vrste i kalibra. Oružje i municija su oduzeti iz preventivnih razloga shodno Zakonu o oružju zbog preispitivanja odobrenja za držanje oružja, jer je ovo lice izvršilo krivično djelo sa elementima nasilja, budući da je jedan od uslova za dobijanje dozvole za držanje oružja da lice nije evidentirano kao počinilac ovih krivičnih djela.

"Službenici Uprave policije će permanentno i kontinuirano raditi na povećanju nivoa preventivnog djelovanja kada je riječ o izdatim dozvolama za držanje oružja, pratiti da li određena lica koja se pojavljuju kao izvršioci krivičnih djela ispunjavaju uslove, odnosno vršiti preispitivanje njihovih dozvola kroz zakonske procedure pokretanjem upravnog postupka radi trajnog oduzimanja, a samim tim podići nivo bezbjednosti građana", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније