Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

23. 06. 2024. 23:04 >> 23:20
Čitaj mi:

GRUPA A

Mađari slave Čobota, nadaju se osmini finala

Kada je djelovalo da će duel Mađarske i Škotske završiti bez pobjednika i obje reprezentaciji ostaviti bez osmine finala, Čobot je izrastao u heroja i golom u 100. minutu ostavio Mađare u igri da kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija izbore nokaut fazu.

U Štutgartu je malo toga viđeno u prvom poluvremenu, jasno je da su ekipe ušle oprezno u meč jer im je samo pobjeda odgovarala za nadu da mogu do osmine finala.

Škoti su bolje otvorili, Mađari su se kasnije oslobodili i pokušavali udarcima sa distance. U osmom minutu - Bendeguz Bola je šutirao sa preko 25 metara, lopta odskočila ispred golmana Škotske, Gana, ali je ipak uspio da interveniše i otkloni opasnost.

Prva prava prilika viđena je u finišu poluvremena, Soboslaj je lijepo ubacio iz prekida, Orban je šutirao sa pet metara, pogodio prečku, ali je sudija ipak podigao ofsajd zastavicu.

Meč je u drugom poluvremenu obilježio opasan sudar poslije kojeg je na travi ostao da leži Barnabaš Varga, kome se dugo ukazivala pomoć - kapiten Mađarske Soboslaj požurivao je ljekarsku ekipu, saigrači su okružili Vargu koji je ležao, gotovo bez svijesti. Dugo je trajao prekid, a i navijači su bili u nevjerici. Varga je ubrzo iznešen sa terena, navijači su uzvikivali njegovo ime.

Škotska je u 78. minutu tražila penal, nakon kontakta u šesnaestercu kada je Orban očigledno koljenom udario Armstronga - nije bilo zvanične VAR provjere, pa je igra nastavljena.

Veliku priliku je imala Mađarska u drugom minutu nadaknade, rezervista Čobot je iz odlične pozicije pogodio dalju stativu.

Nastavili su da napadaju izabranici Marka Rosija, a to im se isplatilo u 100. minutu - Čobot je bio u glavnoj uloz, iskoristio je pas Salaija i pogodio za nadu Mađara da mogu do osmine finala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније