Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.M.Lj. [ Mina ]

22. 10. 2024. 22:10 >> 22:18
Čitaj mi:

od februara 2022. godine

U Ukrajini deset miliona stanovnika manje nakon ruske invazije

Stanovništvo Ukrajine smanjeno je za više od deset miliona od februara 2022. godine, kada je počela ruska invazija koja je izazvala egzodus i pad stope fertiliteta, saopštile su Ujedinjene nacije (UN).

 

Regionalna direktorica Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) Florens Bauer rekla je novinarima u Ženevi da je pad povezan i sa drugim faktorima, jer se čak i prije rata Ukrajina suočavala sa značajnim demografskim izazovima.

"Ali sa invazijom Rusije u punom obimu, koja je počela 2022. godine, situacija se značajno pogoršala", rekla je Bauer.

Ona je dodala da je iz Ukrajine pobjeglo 6,7 miliona ljudi, a i značajan broj je poginuo tokom sukoba, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Računa se da je Ukrajina prije izbijanja rata 2022. imala 38 miliona stanovnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније